Expendables 2 v akci: Jízda ve Smartu, boj s helikoptérou a zázračný prst (VIDEO, CZ titulky)

Expendables 2 v akci: Jízda ve Smartu, boj s helikoptérou a zázračný prst (VIDEO, CZ titulky)
Loni se naštěstí sešel s Jasonem Stathamem u Mechanika zabijáka (2011) a připomněl, že nějaké ty žánrové vlohy tam přeci jen ještě budou. Spolupráce pánům očividně sedla, neboť byl West přizván k režii druhých Expendables: Postradatelných. Zda Sylvester Stallone zvolil dobrého nástupce (jedničku točil on sám), to zjistíme až za měsíc - snímek startuje v českých kinech 6. září. Do té doby si nicméně můžeme udělat alespoň malý obrázek z trojice uvolněných ukázek. V té první vám Stallone názorně předvede, jak může být pouhý prst mocným nástrojem. Ve druhé to rozjedou pánové Schwarzenegger a Willis v akci, která to stejně jako pasáž z kostela z jedničky dotáhla do pozice kultovní scény dávno před premiérou filmu.
No a třetí uvolněné video nabízí scénu s motorkou a vrtulníkem. Nejsem si jistý, jestli je úplně dobře, že tvůrci citují (vykrádají?) pouhých 5 let starou Smrtonosnou past 4.0 (2007), ale natočené je to dobře. O tom žádná.
West, zdá se, oprášil svůj talent a když akční bůh dá, dodá druhému dílu stejnou dynamiku, díky níž se jednička stala kultovní záležitostí. Že by nám akční legendy opravdu naservírovaly další akční svátek? Držme jim palce, protože lepší sestavu osmdesátkových božanů už asi v kinech nezažijeme.
P.S. Plakát použitý v úvodu článku je bez debat megacool záležitost, kterou by si měl každý fanda akce povinně pořídit na stěnu obývacího pokoje!