Blu-ray: Navždy spolu aneb jak dva lásku našli a až poté se hledali (recenze)

Blu-ray: Navždy spolu aneb jak dva lásku našli a až poté se hledali (recenze)
| Screen Gems
blu-ray-navzdy-spolu-recenze
FILM - 75%
Navždy spolu (2012) nepatřilo mezi filmy, na které diváci čekají se zatajeným dechem. Nic proti sošnému Channingu Tatumovi a křehké kráse Rachel McAdams, ale spojení romantiky s motivy skutečných událostí strašilo limonádou hollywoodského střihu, která emoce nahradí komediálním blbnutím.
Režie je naštěstí ujal citlivý Michael Sucsy, jemuž dramatický žánr není cizí a výsledkem je překvapivě upřímná a chvílemi i bolestivá ukázka nevděčné situace, kdy muž musí čelit faktu, že ho žena po pětiletém vztahu nepoznává. A aby těch starostí neměl málo, mentálně se restartovala do doby, kdy byla na škole, o budoucí práci neměla páru a ještě k tomu byla zasnoubená s někým jiným. Sucsy z nabízené látky ždíme maximum a to způsobem, že i jindy kožený Tatum působí nenuceně a věrohodně v pozici zlomeného muže, který chce jediné - být opět milován ženou, jíž si již vzal.
Navždy spolu má daleko do tradičních hollywoodských limonád. Je to podívaná o notný kus chytřejší, i když se nevyvaruje řady oblíbených žánrových klišé. Nic z toho naštěstí nepřebíjí nepochybné kvality filmu.
OBRAZ - 90%
V Sony drží vysoký standard, na jaký jsme zvyklí z jejich Blu-ray disků poslední doby. Excelentně zvládnutou paletu barev oceníte jak v uměleckém studiu Paige, tak v Leově bytě. Obě místa doslova přetékají dekoracemi a díky ostrému obrazu a plným barvám si scenérie užijete do nejmenších detailů. Obraz ztrácí ryze na drobnostech, které nekazí dobrý dojem.
ZVUK - 90%
Zvládnutý nad očekávání dobře. V klubu vás pohltí basy a atmosféra živého místa. Na ulici slyšíte šum v pozadí a dopravu, ve veřejných podnicích lidi v pozadí. V klidných pasážích zase dominuje jemný soundtrack. To jediné, co vykazuje jisté rezervy, jsou dialogy, které občas působí lehce hluše. Ale nejde o nic natolik fatálního, abyste kvůli tomu chtěli za disk vrátit peníze.

Trailer:

Bonusy - 60%
Použitelný nadprůměr, nicméně kvantita v tomto případě lehce válcuje kvalitu. Trojice dokumentů je spíše nezajímavá, protože se hodně opakují informace a 90% času tvůrci pouze plácají kolegy po zádech. Vystřižené scény a zkažené záběry neurazí, ani nenadchnou. Klíčový je audiokomentář režiséra, který srší energií a řadou opravdu podnětných a vtipných poznámek (třeba na téma "nechtěli mi ve filmu povolit žádné klobouky", nebo "jak se schovává při nahých scénách penis"). Vše je bohužel prosto české podpory.
CELEK - 75%
Příjemná alternativa ke všem těm typicky hřejivým americkým sentimentům s debilními vedlejšími postavičkami a nucenou komikou je vydána na disku, jenž uspokojí každou citlivější duši. Bonusově to není nejhorší a film samotný je ve výborné technické kvalitě. Milovníci žánru by neměli s nákupem váhat.
Obraz: 1080p, Zvuk: DTS HD Master Audio 5.1 anglicky, DD 5.1 česky, Běžná cena s DPH: 499 Kč
Blu-ray film Navždy spolu koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.