30. týden-kinopremiéry: Konec netopýřího muže a nový začátek s whiskey

30. týden-kinopremiéry: Konec netopýřího muže a nový začátek s whiskey
Anne Hathaway ve filmu Temný rytíř povstal (2012) | Warner Bros.
Dlouho očekávané batmanovské finále je konečně tady! Temný rytíř povstal (2012) míří do našich kin a vy se můžete těšit na nejtemnější, nejdrásavější a taktéž nejdelší díl trilogie Christophera Nolana. Tíživá atmosféra filmu vás opět pohltí. Navíc se na scéně objevuje Kočičí žena (Anne Hathaway), která přidělá již tak zaneprádněnému Batmanovi další starosti.
Christian Bale
Temný rytíř povstal
Temný rytíř povstal se bere mnohem vážněji než ostatní komiksové adaptace a vrhá nepříjemně zlověstné odkazy do reálných životů svých tvůrců. Již v průběhu dokončování Temného rytíře (2008) zemřel herec Heath Ledger. Nepříjemné konotace navíc vyvolal masakr během nedávného premiérového uvedení trojky v Denveru. Prvotřídní filmařina proto musí na okamžik stranou. Což nemění nic na tom, že Nolan stvořil jeden z nejpoutavějších filmových světů vůbec. Hned vedle trilogie Kmotr nebo snímků o Pánovi prstenů a obrýleném čaroději Harrym Potterovi. V případě Nolanova Batmana jde ovšem o svět, do kterého ne každý dobrovolně vstoupí.
Temný rytíř povstal od nás dostává 90%, recenze si můžete přečíst zde.
John Henshaw, Paul Brannigan
| Aerofilms
I další premiérový snímek, komediálně laděný Andělský podíl (2012), míří na společnost. I když v případě novinky Kena Loache se tu mnohem větší důraz klade na uzavřený svět komunity sociálně slabých a vyčleněných jedinců, kteří si žijí tak říkajíc po svém. Hrdinovi snímku (herec Paul Brannigan) svitne naděje v podobě skotské whiskey, když se stane jejím prvotřídním sommelierem. Pravda, Andělský podíl je tak trochu přitažený za vlasy, klubovým divákům, milovníkům britských reálií a archivního alkoholu ovšem zcela jistě zachutná.
Snímku dáváme 70%, recenze si můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.