Whisky večírek s filmem, ochutnávkou a dražbou pro charitu

Whisky večírek s filmem, ochutnávkou a dražbou pro charitu
| Aerofilms
„Zcela upřímně, když jsme film viděli před několika měsíci při pracovní projekci, byli jsme spokojení, ale nečekali jsme, jak moc si tento Loachův snímek bude rozumět s českým publikem. Druhé místo v diváckém hodnocení na karlovarském festivalu a nadšené reakce diváků hovoří za sebe. Jsme rádi, že jsme k distribuci filmu získali partnery, s jejichž pomocí se dokonce uskuteční dobrá věc a premiérové veselí se podaří alespoň částečně přeměnit také v konkrétní finanční podporu občanského sdružení Asistence,“ říká Ivo Andrle z Aerofilms.
Paul Brannigan, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane
| Aerofilms
Večer začne projekcí filmu Andělský podíl (2012, režie Ken Loach, VB). Snímek nasáklý humorem a skotskou whisky získal Velkou cenu poroty na MFF v Cannes a bodoval i na letošním MFF Karlovy Vary. Po projekci filmu v sále proběhne dražba lahve 25leté prémiové single malt whisky Highland Park. Výtěžek z této dražby půjde na konto občanského sdružení Asistence, které odstraňuje bariéry v životě lidí s postižením.
John Henshaw, Paul Brannigan
| Aerofilms
Projekt se rozhodla podpořit i Nadace Divoké husy, která výslednou částku zdvojnásobí. Možnost přispět budou mít všichni, ne jen šťastný majitel dražené lahve. V prostorách foyer kina bude umístěna kasička, takže každý z diváků bude moci podpořit dobrou věc. Po skončení dražby na diváky čeká kromě občerstvení také ochutnávka whisky Highland Park 12leté a 18leté. Tato whisky byla odborníky označena opakovaně jako „nejlepší destilát na světě“.

Trailer:

Účast na této akci přislíbila řada známých osobností, například režisér Jan Hřebejk, režisér David Ondříček, herec, fotbalista a reklamní režisér Jakub Kohák, režisérka Michaela Pavlátová, výtvarník a designér Aleš Najbrt či režisér Tomáš Luňák.
Film Andělský podíl vstupuje do české distribuce 26. července 2012.
Zdroj: Aerofilms