Tržby v českých kinech: Doba ledová 4 stále vede, Líbáš jako ďábel už shlédlo 400 tisíc diváků

Tržby v českých kinech: Doba ledová 4 stále vede, Líbáš jako ďábel už shlédlo 400 tisíc diváků
Madagaskar 3, po víkendu druhý v žebříčku Top20. | BontonFilm
Je docela zajímavé, že má čtvrtá Doba ledová (2012) před Madagaskarem 3 (2012) takový náskok. Třetí Madagaskar byl dle recenzentů hodnocen jako výrazně lepší oproti nejnovější Době ledové. Že by diváky tolik táhl krysoveverčák Scrat, ikonická postavička Doby ledové?
Andrew Garfield
Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man (2012) coby světový blockbuster české diváky příliš netáhne. Druhý víkend pro pavoučího muže znamenal pokles sledovanosti téměř o polovinu vůči tomu premiérovému. Asi už jsme těch komiksových hrdinů docela dost přejedení. Jakpak si asi povede Temný rytíř povstal (2012), který vstupuje tento čtvrtek do tuzemských kin?
Benjamin Walker
Abraham Lincoln: Lovec upírů, snímek vhodný spíš na DVD. | BontonFilm
Čtvrtý je po víkendu akční fantasy horor Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012). Po sympatickém překvapení snímku Wanted (2008) nicméně režisér Timur Bekmambetov spíše tápe. Multižánrový guláš, který pomáhal „dochucovat“ Tim Burton, se zajídá. Příště by to chtělo méně různorodých, ale o to vyváženějších ingrediencí. A nebo s filmem vyrukovat čistě v DVD podobě.
Alec Baldwin, Jesse Eisenberg
Woody Allen do svých snímků obsazuje stále nové herce, což je sympatické. Kvalita jeho filmů nicméně stagnuje.
Milion o uplynulém víkendu vydělala i novinka Woodyho Allena Do Říma s láskou (2012; 1,062 milionu korun). Na Allena až příliš pohodový letní snímek skončil na šesté příčce žebříčku Top20 a ačkoli se jedná o dílo světoznámého tvůrce, lepší výsledek ho už asi v budoucnu nečeká.
Oldřich Kaiser
Líbáš jako ďábel už shlédlo 400 tisíc diváků. Brzy ale komedii překoná čtvrtá Doba ledová. | če
Dále už snímky na žebříčku vydělávaly jen v řádu statisíců korun. Sedmý Líbáš jako ďábel (2012; 882 tisíc korun) překonal v absolutních číslech hranici 400 tisíc diváků. To se letos ještě nikomu nepodařilo. Doba ledová 4: Země v pohybu je nicméně víc než blízko. Aktuálně vede víkendové tržby, navíc má na svém kontě téměř 370 tisíc diváků. Velmi pravděpodobně již tento týden celková čísla komedie Líbáš jako ďábel pokoří a my budeme mít na místě divácky nejsledovanějšího filmu roku 2012 zahraniční snímek, jehož návštěvnost značně podpořily děti.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.