Skončilo natáčení filmu Všiváci

Skončilo natáčení filmu Všiváci
| BontonFilm
Natáčení probíhalo mezi Havlíčkovým Brodem a Prahou. Téměř poslední klapka zazněla ve Vojenské nemocnici v pražských Střešovicích, což je i symbolické vzhledem k záštitě, kterou filmu poskytl ministr obrany Alexadr Vondra.
Ondřej Malý, Kryštof Hádek, Jiří Mádl, Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý, Ondřej Malý, Jiří Mádl, Kryštof Hádek. | BontonFilm
Ve filmu Všiváci (2013), který vstoupí do kin koncem ledna 2013, diváci uvidí například Ondřeje Vetchého, Jiřího Langmajera, Terezu Voříškovou, Ivu Janžurovou, Jiřího Mádla, Kryštofa Hádka, Tatianu Vilhelmovou a Ondřeje Malého. V průběhu natáčení filmaři přímo na ulici zapálili novinový stánek, nechali viset Kryštofa Hádka za jednu ruku ze střechy čtyřpatrového domu v Karlíně, přepadli banku, nabarvili králíka na modro a Ondřeji Vetchému umožnili létat vzduchem.
Všiváci
| BontonFilm
Výkon herců režisér Roman Kašparovský popsal: “Všechny kaskadérské akce před kamerou byly na bedrech herců, ukázali nejen vynikající herecké výkony, ale i odvahu. Nejenže padali z velkých výšek, ale občas jsme je i vyhazovali pro změnu zase vzhůru k nebi. Kaskadéři nám dávali zkušené rady, abychom to všichni ve zdraví přežili. Jejich fyzických služeb jsme využili nakonec jen v těch scénách, kde šlo opravdu o život. Ty jsme hercům museli zakázat.“
Jiří Langmajer
Jiří Langmajer | BontonFilm
Producenta Karla Stojáková dodává: „Rady odborníků jsme potřebovali i při natáčení scény operace mozku, kterou bezchybně prováděl Jiří Langmajer za asistence odborníků z Vojenské nemocnice. I tyto scény všichni přežili a do filmu se dostane i scéna s nemocničním vrtulníkem. Ještě nás čekají dotáčky v srpnu, ve kterých nám odborný dohled poskytne Armáda ČR, respektive vojáci, kteří působili přímo v Afghánistánu.
Jiří Langmajer, Aneta Krejčíková
| BontonFilm
Film je tvůrci označován jako vztahové drama s prvky komedie. K tomu nám Roman Kašparovský vysvětlil: „Všiváci vyprávějí o vztahu dvou bratrů Rohanů, jejichž cesty se kdesi v mládí rozešly a v jejich zralém věku se k sobě přibližují a nakonec i protnou. Jeden z bratrů je sám, druhý se snaží udržet pohromadě svou rodinu. A protože oba své potíže řeší až za hranu možného, vzniká zde prostor pro komedii i drama.“
Jiří Langmajer, Ondřej Vetchý
| BontonFilm
K obsazení ještě dodává: „Děj filmu se odehrává ve třech časových rovinách a tak hlavní postavy hrají dva až tři herci. Mikuláše-Mikiho Rohana hraje Jiří Langmajer, Radúz Mácha a jako šestiletého Filip Kubíček. Jeho bratra Richarda-Rickyho ve filmu ztvární Ondřej Vetchý, Michal Hruška a jako kluka Matěj Převrátil. Nejzajímavější je asi to, že jejich maminku hrají Iva Janžurová a v časovém posunu její dcera Sabina Remundová. V tomto případě jsme vzájemnou podobu nemuseli vůbec řešit.“
Ondřej Vetchý
| BontonFilm
Všiváci jsou příběhem rodiny Rohanů. Miki (Jiří Langmajer), špičkový neurochirurg, se utápí v bludném kruhu milostných dobrodružství, avantýr a alkoholu. Jeho horkokrevný bratr Ricky (Ondřej Vetchý) je veteránem z české mise v Afghánistánu. Ten prohrává svůj boj s dluhy a i z nich plynoucí složitou situací své rodiny, která pro něj představuje velký závazek. Pečuje totiž sám o dvě dcery – o malou Maty (Rebeka) i již dospívající Rózu (Tereza Voříšková). S tím mu pomáhá jeho matka, kterou skvěle ztvárnila Iva Janžurová.
Vladimír Smutný, Tereza Ramba
| BontonFilm
S osudy bratrů se pak prolínají příběhy dalších postav děje – mezi nimi Richardova spolubojovníka z Afghánistánu Oldy (Ondřej Malý) a dvou kamarádů Vency a Emana (Jiří Mádl, Kryštof Hádek), které Richard a Olda chtějí využít ve svých plánech na získání peněz.
Producentem filmu je společnost Axman Production, koproducentem je Česká televize a distributorem filmu je Bontonfilm. Film byl podpořen Státním fondem ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie a vzniká pod záštitou ministra obrany Alexandra Vondry. Premiéra je naplánována na konec ledna roku 2013.
Zdroj: Bontonfilm