Vyzradil David Letterman konec Temného rytíře?

Vyzradil David Letterman konec Temného rytíře?
Jeden z plakátů avizujících Batmanův konec.
Moderátor slavné noční talkshow si tentokrát do studia přizval Anne Hathaway (Alenka v říši divů / 2010), v současné době nejčerstvější kočičí ženu z Batmanovských filmů. Není proto divu, že řeč se stočila na nejočekávanější film letošního léta (nebýt Prométhea, tak i celého roku) a tolik oblíbené veselé historky z natáčení.
Letterman dal vyprávění o filmu zajímavou tečku, či spíše otazník, když řekl: "Ano viděl jsem ten film. Batman na konci zemře," načež následovala vteřina ticha, než se všichni ve studiu rozesmáli. Šlo o pochopitelný vtip vzhledem k tomu, jak netrpělivě očekávaný konec série je a jak moc marketing deptá fanoušky mlhavými zkazky o nešťastném konci Bruce Wayna.
Problém nastal, když diváci začali na Twitteru
vyzradil-david-letterman-konec-temneho-rytire
Jeden z plakátů avizujících Batmanův konec.
začali Lettermana vinit z vyzrazení konce a pokažení celého zážitku. Některá média dokonce s nadsázkou tvrdí, že pokud Batman opravdu zemře, Letterman má velký problém (aneb máme velmi slibného kandidáta na nejabsurdnější větu roku).
Ve skutečnosti je to právě konec obestřený tajemstvím, který táhne lidi do kina, a Lettermanův vtípek filmu může jen a jen prospět. S Lettermanem i bez, pouhé tržby z předprodeje lístků už teď činí 150 milionů dolarů, je tedy téměř jisté, že premiérový víkend bude znamenat překonání rekordních Avengers (208 milionů za první víkend) a zase na nějaký čas i titul nejvýdělečnějšího vstupu do kin vůbec.