28. týden-kinopremiéry: Úžasný Spider-Man a filmy z Karlových Varů

28. týden-kinopremiéry: Úžasný Spider-Man a filmy z Karlových Varů
Až vyjde měsíc | Focus Features
Zapomeňte na pavoučího muže v režii Sama Reimiho. The Amazing Spider-Man (2012) je staronovým příběhem Petera Parkera, který k pavoučím schopnostem přišel. Nového Spider-Mana režíroval Marc Webb, pro něhož šlo o druhý celovečerní film. Autor řady hudebních dokumentů zcela jistě zklame fanoušky dynamické akce. V příběhu má nemalé místo romantika, s níž má režisér zkušenosti díky úspěšnému debutu 500 dní se Summer (2009). Snímku The Amazing Spider-Man dáváme 70%, recenze si můžete přečíst zde.
Tilda Swinton, Bill Murray, Bruce Willis, Edward Norton
Až vyjde měsíc | Focus Features
Máte rádi dětské filmy? Potom si užijete snímek Až vyjde měsíc (2012) režiséra Wese Andersona. Hrdiny jsou do sebe zamilovaní chlapec a dívka, kteří mají problémy komunikovat s dospělými. A tak se rozhodnou vydat na dobrodružnou výpravu, čímž zburcují celý tábor dospělých. Světe div se, v téhle romantické komedii se v roztomilých rolích představí Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray nebo Tilda Swinton. Velmi příjemné překvapení nejen letošního karlovarského festivalu. Filmu Až vyjde měsíc dáváme 90%, recenze snímku si můžete přečíst zde.
Iron Sky
Iron Sky
A teď něco pro fanoušky filmových béček. Iron Sky (2012) vznikl díky finanční podpoře samotných diváků, což je unikát. Jinak ale komediální sci-fi o nacistech, kteří se vynoří z odvrácené strany vesmíru, není ničím vyjímečná. Kultovní režisér amatérských filmů s nacistickou tematikou Uwe Boll může jen závidět. Ostatní se rozdělí na dvě skupiny: snímek si užijí, nebo se mu obloukem vyhnou. Hlavně to prosím neberte vážně. Iron Sky hodnotíme 60%, recenze najdete zde.   
Pavel Liška (I), Josef Polášek, Tomáš Matonoha
Hrdinové filmu Polski film si zahráli sami sebe. Nebo taky ne? | Aerofilms
A teď něco z českých luhů a hájů. Režisér Marek Najbrt představil v Karlových Varech Polski film (2012), který jde nyní do klasické distribuce. Komediální snímek balancující na hraně fikce a dokumentu pojednává o čtveřici herců a jednom režisérovi. Ti se všichni prokousávají studentskými lety až k prvním hereckým angažmá. Sami sebe (nebo někoho jiného?) tu hrají Pavel Liška, Tomáš Matonoha, Josef Polášek, Marek Daniel a Jan Budař v roli režiséra. Recenze snímku si můžete přečíst zde.
Faust
Snímek Faust se volně inspiroval známým dílem Johanna Wolfganga Goetheho. | Film Europe
Když už jste zabloudili do Karlových Varů, sluší se zmínit jméno jeho slavného návštěvníka, básníka a vědce Johanna Wolfganga Goetheho, který má ve městě bustu. Nyní jde do kin snímek Faust (2011), který se slavným dílem básníka lehce dotýká. Ale opravdu jen lehce. Ve fantasy dramatu je Faust člověkem z masa a kostí, který má vřelý vztah k sexu a dalším pozemským radostem. Jednoznačně nezvláštnější premiéra tohoto týdne. Recenze filmu Faust si můžete přečíst zde.
Matt Bomer, Joe Manganiello, Channing Tatum
Bez kalhot
A nakonec jedna podívaná zejména pro dámy, svlékající se Channing Tatum v novince Stevena Soderbergha Bez kalhot (2012). Prý jde o skutečný příběh herce, který ještě před nastoupením hvězdné kariéry vystupoval coby striptér. V Karlových Varech šlo o jeden z těch oddechovějších snímků. Na režisérské židli ovšem seděl Soderbergh, autor série Dannyho parťáci. Půjde tedy o poměrně chytrou a řemeslně zvládnutou zábavu.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.