Tržby v českých kinech: Doba ledová 4 se hřeje na výsluní diváckého zájmu

Tržby v českých kinech: Doba ledová 4 se hřeje na výsluní diváckého zájmu
Madagaskar 3, ani tentokrát nechybějí tučňáci. | BontonFilm
Milovníci filmu se přesunuli do Karlových Varů. A děti, ty šly na konci školního roku za odměnu do kina. Měly z čeho vybírat, Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) a Madagaskar 3 (2012) se staly nejsilnějšími lákadly. Vyhrála to čtvrtá Doba ledová, necelých 100 tisíc diváků nasypalo Zemi v pohybu téměř 14 milionů korun. Doba ledová je prostě fenomén, který se dle dospělých a recenzentů vyčerpal, ale děti na něj budou slyšet i v případě dalších pokračování. Podobné to je (a bude) s Madagaskarem.
Madagaskar 3
Madagaskar 3, ani tentokrát nechybějí tučňáci. | BontonFilm
Třetí díl skončil aktuálně druhý, když ho shlédlo téměř 28 tisíc návštěvníků kin. Madagaskar 3 tak z dlouhodobého hlediska překonal dvousettisícovou návštěvnost a zase o něco výrazněji utekl Mužům v černém 3 (2012).
Jiří Langmajer
Jiří Langmajer | če
Sci-fi Prometheus (2012) je po prvním červencovém víkendu čtvrté (tržby lehce nad 1 milion korun). Pátá je pohodová letní komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel (2012), která se pomalu, ale jistě dotahuje na Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012). Je to otázka týdne či dvou a Marie Poledňáková si může připsat vítězství nad filmovým překvapením kolem Miroslava Krobota a jeho fotbalového týmu.
Meryl Streep
Železná lady
Z dlouhodobého hlediska mohou letošní návštěvnost ještě ovlivnit letní přehlídky, hlavně Pražské filmové léto, kde se v rámci kin Aero, Bio Oko a Světozor promítají snímky za 30 korun. Na představeních bývá plno, což by filmům jako Železná lady (2011) nebo komerčně méně atraktivním projektům mohlo pomoci. 
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.