Objeví se ve třetím Batmanovi odkaz na Jokera?

Objeví se ve třetím Batmanovi odkaz na Jokera?
Finální část novodobé batmanovské trilogie, Temný rytíř povstal (2012), již nějakou dobu sužuje otázka, jak se vyrovná se zapojením, případně nezapojením postavy Jokera z Temného rytíře (2008) do děje. Na jednu stranu je logické předpokládat, že Batman na šíleného klauna jen tak nezapomene, na druhou by případné reference mohly vyznít jako těžení ze smrti jeho představitele, Heathe Ledgera. Režisér Christopher Nolan (Inception / 2010) v rozhovoru pro magazín Empire s konečnou platností vyvrátil, že by se Joker v novém filmu, odehrávajícím se osm let po událostech dvojky, v jakékoliv podobě objevil.
"Ve filmu nebude na Jokera žádný odkaz. To je něco, co je pro mě neměnnou skutečností, na kterou odmítám měnit názor. Měl jsem s Heathem velmi pevný vztah a nehodlám se pokoušet tragédii jeho odchodu jakkoliv zpracovávat ve filmu. Považuji to za zcela nevhodné."

Heath Ledger, který byl za svou roli v Temném rytíři posmrtně oceněn Oscarem, zemřel 22. ledna 2008 na neúmyslné předávkování léky. Že je jeho smrt stále velmi bolestivým tématem pro všechny, kteří se natáčení Batmana zúčastnili, dokazuje například i nedávno uveřejněný článek o silně emocionálním projevu Christiana Balea.

Snímek T emný rytíř povstal bude do českých kin uveden 26. července 2012.
objevi-se-ve-tretim-batmanovi-odkaz-na-jokera