První fotky, plakáty a trailer k pokračování akčního hitu 96 hodin dávají fanouškům naději

První fotky, plakáty a trailer k pokračování akčního hitu 96 hodin dávají fanouškům naději
Šlo o jeden z nejpřekvapivějších hitů roku. Z rychlokvaškové stáje výkonného producenta/scenáristy Luca Bessona vyjel nečekaně úderný a stylový akčňák, který navíc dokonale zaskočil využitím charakterního Liama Neesona na roli ultra-fucking-badass borce. Ten lámal končetiny s větší razancí a grácií, než Steven Seagal v době "před čtyřiceti kilo". Přestože stálo 96 hodin (2009) pouhých 25 milionů, vypadal snímek minimálně dvakrát dražší. Zkrátka si výjimečně vše sedlo a diváci to ocenili takřka čtvrtinou miliardy na tržbách. To přirozeně nemohl Besson-producent nechat bez povšimnutí a okamžitě zaúkoloval Bessona-scenáristu, aby spíchl nějaký druhý díl.
Netřeba mu to vyčítat. Ve dvojku jsme doufali všichni. Pověstné háčky se zasekly jinde. V prvé řadě se odmítl vrátit režisér jedničky a místo něho povolal Besson Oliviera Megatona, což je člověk zodpovědný za nepovedeného Kurýra 3 (2008) a ucházející Colombianu (2011). Megaton má sice tendenci být film od filmu lepší, ale vůbec mu nejdou kontaktní souboje, což je zrovna v případě pokračování, jehož hrdina se proslavil hromadným ohýbáním kostí do nepřirozených poloh, docela zásadní problém.
Oproti skromné jedničce mají tvůrci dvojky k dispozici celých 80 milionů. To jim sice dává hodně možností, ale v rámci Bessonovy béčkové tvorby je šance, že se film utopí v přepálených akčních scénách (viz série Kurýr).
No a tím největším strašákem byla informace, že by tentokrát Neeson měl být uneseným a hlavní akční žezlo nesla Maggie Grace. Nakonec je to jen poloviční pravda. Neeson si skutečně na chvíli (společně s Famke Janssen) odskočí do zajetí a Grace mu pomůže, dál už by ale vše mělo pokračovat v jeho režii. První vypuštěné oficiální materiály k filmu tomu odpovídají:
prvni-fotky-plakaty-a-trailer-k-pokracovani-akcniho-hitu-96-hodin-davaji-fanouskum-nadeji
Liam Neeson
Liam Neeson
Liam Neeson

Trailer (CZ titulky):

Víte že?...
... v jedničce zabil hrdina 33 záporáků, dalších 13 lidí zranil a procestoval kvůli dceři 18 tisíc kilometrů? Schválně, jaké statistiky vytvoří ve dvojce.