Novinky ze stáje Marvelu: Avengers 2, Iron Man 3 a Ant-Man

Novinky ze stáje Marvelu: Avengers 2, Iron Man 3 a Ant-Man
Nathan Fillion | ABC
Nathan Fillion
Nathan Fillion | ABC
Vypadá to, že dlouho odkládaný projekt Ant-Man by se konečně mohl pohnout. Edgar Wright se nechal slyšet, že by chtěl začít natáčet ještě do konce letošního roku (premiéra tedy snad 2014). Díky úspěchu Avengers (2012) v pokladnách kin a skutečnosti, že scénář napsaný právě Wrightem (a Joem Cornishem) je již delší dobu dokončený, nic filmu nebrání v cestě. Vezmeme-li potom v potaz, že Ant-Man je Wrightovým oblíbeným superhrdinou a jeho komiksy jsou pro něho srdcovka, můžeme si být jisti, že si na filmu dá záležet. Ostatně, po zběsilé Jednotce příliš rychlého nasazení (2007) a kultovním seriálu Spaced (1999) nelze čekat nic menšího, než inteligentní a hlavně originální podívanou. Otázkou je spíše zvolení hlavního protagonisty. Padla jména jako Adrien Brody či Nathan Fillion (mrk, mrk), ale nic není jisté (třeba si Wright do role zase vydupe svého oblíbence Pegga).
Další novinka se táká připravovaného pokračování snímku o plechové muži. Obsazení Iron Mana 3 se rozrostlo a mimo Guye Pearce a Bena Kingsleyho si padoucha střihne i sympatický James Badge Dale (fenomenální Stud / 2011), jenž by měl hrát Erica Savina. Eric je v komiksech podplukovníkem americké armády a vedoucím projektu Ultra. Poté, co stoupne na nášlapnou minu, je do něj vpravena syntetická látka, která z něho učiní de facto kyborga. Robert Downey jr. bude mít jistě se třemi zloduchy plné ruce práce a rýsuje se naděje, že si režisér Shane Black po stylovce Kiss Kiss Bang Bang (2005) a několika kultovních scénářích (Poslední skaut / 1991) přidá na konto další hit. Z minulých dílu se vrátí Gwyneth Paltrow jako Pepper a Don Cheadle alias Starkův parťák Rhodes. Snímek se začíná točit již tento měsíc a do kin by měl doletět v květnu příštího roku.
novinky-ze-staje-marvelu-thor-2-avengers-2-a-ant-man
Shane Black (vlevo) a Robert Downey Jr. (vpravo)
Vedle třetího Iron Mana jsou dalšími stoprocentně potvrzenými projekty dvojky Thor a Captain Amerika. Vzhledem k tomu, jak se Avengerům daří, můžeme sequel (nejspíš zase v režii Josse Whedona) čekat maximálně do tří let.
Víte že?...
... byl Fillion hlavním kandidátem fanoušků na roli Hala Jordana v komiksovce Green Lantern (2011)? Studio však dalo raději přednost vysportovanému Ryanu Reynoldsovi. A přitom by to Fillionovi v zeleném kostýmu tak slušelo!