Novinky na Blu-ray květen 2012: Upíři, agenti, vrazi, hrdinové a muži, kteří nenávidí ženy

Novinky na Blu-ray květen 2012: Upíři, agenti, vrazi, hrdinové a muži, kteří nenávidí ženy
| če
Šťastný Nový rok
| Warner Bros.
Štastný Nový rok (New Year's Eve)
Po komerčně úspěšné romanticko-komediální mozaice Na sv. Valentýna se režisér Garry Marshall (Pretty Woman) znovu spojil s extrémním počtem hollywoodských hvězd, aby je tentokrát vyslal vstříc Novému roku. To bude lásky!
Šťastný Nový rok dvakrát mezi kritiky nezářil, diváky si ale získat dokázal. Pokud mezi ně patříte, určitě nepohrdnete Blu-ray vydáním s dokumenty o natáčení, vystřiženými scénami a oblíbenými nepovedenými záběry.
USA, 2011, 118 minut, Cena 499 Kč, Datum vydání: 2. května, Více zde.
Mission: Impossible – Ghost Protocol
| BontonFilm
Mission Impossible: Ghost Protocol
Ethan Hunt (Tom Cruise) je zpátky v další nesplnitelné misi a divák se může těšit na pořádnou nálož strhující akce a odlehčujícího humoru. Čtvrtá Mise se zcela právem stala nejúspěšnějším dílem série - je to famózní jízda.
Přestože v zahraničí vyšla nabušená dvoudisková edice s cz titulky, u nás vychází disk jediný. O našem zklamání více v podrobné recenzi.
USA, 2011, 133 minut, Cena 599 Kč, Datum vydání: 2. května, Více zde.
novinky-na-blu-ray-kveten-2012-1
Apollo 13
Dnes již klasické drama o posádce Apolla 13 s Tomem Hanksem, jejíž osud odpovídal nešťastné číslovce. Cestou k Měsíci totiž došlo k explozi kyslíkové nádrže velitelské sekce a posádka následně musela nouzově navést svou loď kolem Měsíce pomocí motorů lunárního modulu na dráhu zpět k Zemi. Tento snímek již jednou na Blu-ray vyšel, nové vydání se liší pouze formou.
Apollo 13 totiž vychází v luxusním steelbooku. České titulky u bonusů bohužel stále chybí, jinak ale není proč s nákupem této edice váhat.
USA, 1995, 140 minut, Cena 499 Kč, Datum vydání: 9. května, Více zde.
Robert Downey jr.
Sherlock Holmes: Hra stínů (Sherlock Holmes: The Games of Shadows)
Pokračování moderní verze příběhů známého detektivního génia vrací na scénu jako Sherlocka Holmese (Robert Downey Jr.) a jeho věrného parťáka doktora Watsona (Jude Law), tak tajemného profesora Moriatyho, který tentokrát dostává konkrétní podobu díky Jaredu Harrisovi a je hlavním záporákem celé podívané.
Technicky precizně zvládnutému disku dominuje v rámci bonusové nálože videokomentář jako vždy okouzlujícího Downeyho. Blu- ray recenze zde.
USA, 2011, 129 minut, Cena 599 Kč, Datum vydání: 9. května, Více zde.
Rooney Mara, Daniel Craig
Muži, kteří nenávidí ženy
Muži, kteří nenávidí ženy (The Girl with the Dragon Tattoo)
David Fincher (Sedm) se vrátil k žánru detektivního thrilleru snímkem Muži, kteří nenávidí ženy a uspěl. Oscarem pro střih oceněný snímek je příběhem finančního reportéra Mikaela Blomkvista (Daniel Craig), jehož pošramocená pověst vede k přijmutí nezvyklého úkolu - má rozkrýt řetězec vražd za pomoci výstřední detektivky a hackerky Lisbeth Salander (Rooney Mara).
Snímek, jež je hollywoodskou adaptací (již předtím byla natočena švédská verze) knižního bestselleru Stiega Larssona, u nás vyjde v krásné dvoudiskové steelbookové edici. Těšit se můžeme na 4 hodiny bonusových materiálů. Příští týden očekávejte na Kinoboxu vyčerpávající recenzi.
2011, 158 minut, Cena 599 Kč, Datum vydání: 16. května, Více zde.
novinky-na-blu-ray-kveten-2012-upiri-agenti-vrazi-hrdinove-a-muzi-kteri-nenavidi-zeny
Johnny English
Destruktivní agent MI 7 Johnny English (v neodolatelném podání komika Rowana Atkinsona) neví, co je strach. Neví, co je nebezpečí. Neví totiž vůbec nic. A takového ho máme rádi. Žádná žánrová revoluce, ale pohodová oddechovka, u které si slušně podráždíte bránici. Komediofilové si rozhodně přijdou na své.
V rámci bonusové výplně jde o jeden z těch skromnějších kousků (ohlášený je pouze film o filmu), své příznivce si ale agent/zmatkař nepochybně najde.
2011, 101 minut, Cena 399 Kč, Datum vydání: 16. května, Více zde.
Underworld: Probuzení
| če
Underworld: Probuzení 3D (Underworld: Awakening 3D)
Čtvrtý díl série Underworld je příjemným překvapením. Vyšeptalá série chytá druhý dech zápletkou, v níž svět odhalil svár upírů i lykanů. Lidstvo se rozhodlo neriskovat, oba rody pobilo a hrdinku Selenu uvěznilo do mrazáku. Když se Selena konečně probouzí, s hrůzou zjišťuje, že je z ní ohrožený druh. A navíc má dceru! Je čas zvrátit váhy osudu zpět na stranu "monster".
Přestože vychází film na jediném disku, bonusová nálož je více než solidní (komentář, kupa dokumentů, videoklip, nepovedené záběry). A navíc je to steelbook, takže mají sběratelé o důvod víc, proč si disk pořídit.
2012, 89 min, Cena 399 Kč, Datum vydání: 23. května, Více zde.
Děti moje
| BontonFilm
Děti moje (The Descendants)
George Clooney si opět proložil komerci umělečtějším filmem. Tentokrát zvolil příběh otce dvou dětí, jenž odhalí nevěru své manželky poté, co žena skončí v komatu. Jakoby nestačilo starat se o dvě tvrdohlavé dospívající dcery, rozhodne se Matt vyhledat manželčina milence, aby si ujasnil, co si dále počít se životem. Působivá roadmovie o jedné nefunkční rodině může začít.
Emotivní drama v režii Alexandera Paynea (O Schmidtovi, Bokovka) získalo Oscara za nejlepší scénář a Zlatý glóbus za nejlepší dramatický film.
USA, 2011, 115 min, Cena 499 Kč, Datum vydání: 23. května, Více zde
Kontraband
| BontonFilm
Kontraband (Contraband)
Mark Wahlberg si konečně uvědomil, že jeho namakaná fyzička nesvědčí zbytečně ukecaným postavám. Přijal proto roli v akčním Kontrabandu, kde musí coby bývalý pašerák pomoci svému švagrovi, který přišel o drahou zásilku, a teď mu jde po krku narkomafie v čele s bezohledným zabijákem Briggsem.
Komu se film líbil, nepochybně ocení, že v rámci bonusové složky by měl na českém disku přistát nejen audiokomentář a dva dokumenty o natáčení, ale taktéž série vystřižených scén. To už na pár desítek minut diváka zabaví.
2012, 110 min, Cena 499 Kč, Datum vydání: 30. května, Více zde
Na konci měsíce bychom se též měli dočkat nového vydání komiksového trilogie Spider-Man Sama Raimiho. O discích budeme podrobněji informovat.