Zorrova milá a agent Cobry se připojí k akčním důchodcům v RED 2

Zorrova milá a agent Cobry se připojí k akčním důchodcům v RED 2
zorrova-mila-a-agent-cobry-se-pripoji-k-akcnim-duchodcum-v-red-2
Bruce Willis a Helen Mirren při propagaci RED
Když v roce 2010 přišlo RED do kin, nikdo od filmu moc nečekal. Poměrně nenápadná kampaň slibovala akčně-komediální blbnutí, na nějž si najde cestu jen pár příznivců členů obsazení. Z RED se však stala trvalka. Kritici snímku ve známkách přáli (viz recenze na kartě filmu), diváci si ho velmi oblíbili a nakonec si film odnesl z celosvětových kin 200 milionů dolarů, což je na komedii dobré číslo. Není se čemu divit, že studio zatahalo za nitky a okamžitě začalo připravovat druhý díl. Pokud se bojíte syndromu dvojek (stačí vzpomenout na křečovité pokračování komedie Můj soused zabiják / 2000), můžete být v případě RED 2 v klidu. Studio na post režie angažovalo pro žánr ideálního Deana Parisota (vynikající komedie Galaxy Quest / 1999) a scénář napsali autoři jedničky ErichJon Hoeberovi.
Tolik jsme se u natáčení RED zasmáli, měli jsme úžasný tým. A stejně tak se bavili diváci, kteří v kinech nechali $200 milionů celosvětově, nemluvě o videu. Nemůžeme se dočkat, až je přivedeme zpět, dáme jim nové přátele a ukážeme, že na to pořád mají,“ nechal se slyšet producent Erik Feig.
Koho si Zeta-Jones a Lee zahrají studio neuvedlo, potvrdilo ale návrat všech „starých pardálů“. Je otázkou, jestli se opakovačka týká i Mary-Louise Parker. Ta v jedničce hrála objekt Frankova (Willis) zájmu, mezi zabijáky nicméně nepatřila. Možná se tvůrci rozhodli pro nový románek a proto bude ve filmu Zeta-Jones. Nebo si třeba střihne záporačku. I to by nebylo od věci.
UPDATE:  Amáme to potvrzené. V Cannes se objevil první promo plakát na dvojku, přičemž jsou na něm jak Zeta-Jones a Lee, tak dokonce i Parker:
zorrova-mila-a-agent-cobry-se-pripoji-k-akcnim-duchodcum-v-red-2-1
Víte že?...
... datum narození Franka Mosese, které měl napsané ve svých dokumentech v RED, je 19. 3. 1955, což je opravdové datum narození Bruce Willise?