Prosby fanoušků byly vyslyšeny: Prometheus je potvrzené eRko!

Prosby fanoušků byly vyslyšeny: Prometheus je potvrzené eRko!
Prometheus
Studio musí Prometheovi (2012) HODNĚ věřit, když mu dalo i přes vysoký rozpočet nálepku nepřístupného filmu. Abychom si to vysvětlili – eRková hranice, tedy přístupno od 17ti let, je ve Státech horké zboží. Vlastně to považují za jakéhosi strašáka v poli, neboť podle studií jsou podobné filmy méně vděčné na návštěvnost a všeobecně se hůř prodávají publiku (takže zhruba podobné výmluvy, jako když nám čeští distributoři vysvětlují, proč jdou velké filmy do našich kin jen v dabingu). Čas od času se naštěstí objeví eRkový hit typu 300: Bitva u Thermopyl (2006 / tržby 456 milionů) či Pařba v Bangkoku (2011 / 581 milionů). Zdá se, že to Foxům dodalo odvahu.
Noomi Rapace, Ridley Scott
Prometheus
Odevzdalo totiž MPAA sestřih, v němž nechyběla krev, několik inzentivních násilných scén a sprostých slov, což vedlo k udělení nekompromisního eRka. Takový výsledek musí zahřát u srdce každého fanouška původního Vetřelce (a osmdesátek vůbec). Zajímavé je také to, že Ridley Scott přirovnal Promethea ke klasice 2001: Vesmírná odysea (1968), což je zatraceně odvážné tvrzení. Pokud ale někdo může podobné prohlášení ustát, je to Scott. Cejch nejočekávanějšího filmu roku je každopádně zpečetěn.
Víte že?...
... chtěl Scott mnohem drsnější a pesimističtější konec pro původní film? Vetřelec měl ukousnout Ripleyové hlavu, posadit se do jejího křesla a jejím hlasem zanechat Zemi vzkaz. Studio s tím (bohužel?) nesouhlasilo.