Česká kina hlásí: Okresní přebor stále vede, Vrásky z lásky trumfly Titanic!

Česká kina hlásí: Okresní přebor stále vede, Vrásky z lásky trumfly Titanic!
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka má pořád značný náskok.
Okresnímu přeboru tak stačilo „pouhých“ 32.800 nových diváků na to, aby opět vládl. Dodejme, že jen o týden dříve se na Poslední zápas Pepika Hnátka přišlo podívat diváků 76.139!  Celkem už na Okresní přebor přišlo do českých kin zatím 287.153 diváků a půl miliónu návštěvníků se začíná jevit
jako zcela reálný výsledek pro tento fanouškovský fim. Nebo více? Úpadek lze sledovat i u ostatních filmů, když opomineme ty premiérově nasazené.
ceska-kina-hlasi-okresni-prebor-stale-vede-vrasky-z-lasky-trumfly-titanic
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka má pořád značný náskok.
V premiérovém týdnu skončily Vrásky z lásky Jiřího Stracha třetí, co se víkendových počtů týče (12.528 diváků) a předstihly trojrozměrný Titanic (11.753 diváků), který českými kiny proplouvá druhým týdnem. Prci, prci, prcičky: Školní sraz jsou druhý týden druhé. Navíc by je o tomto víkendu měl shlédnout stý tisící divák. Tím se alespoň přiblíží úspěchu tuzemské komedie Probudím se včera, která se stále drží mezi deseti nejnavštěvovanějšími filmy. A může za to opravdu jen obsazení Jiřího Mádla.
ceska-kina-hlasi-okresni-prebor-stale-vede-vrasky-z-lasky-trumfly-titanic-2
Nepříliš velký zájem je naopak překvapivě o drama Bohdana Slámy Čtyři slunce.
V aktuální Top20 naopak chybí drama Bohdana Slámy Čtyři slunce. Autor nikdy necílil na mainstreamové publikum, tentokrát mu ale nepomohly ani názory recenzentů, kteří od jeho novinky čekali poněkud víc.
Co čekat od nově nasazených filmů a víkendové návštěvy kin? Nechme se překvapit. Do kin vstupuje například Bitevní loď, která by po prvotním úspěchu nedávno uváděných Hunger Games mohla zaznamenat podobný výsledek. V kinech se objeví i Sean Penn, který bude hledat v road movie Tady to musí být nacisty a sám sebe. Chystá se i remake slavné Knoflíkové války! A to by mohlo hrát ve prospěch filmu.
Aktuální žebříček návštěvnosti tuzemských kin naleznete zde.