Je to oficiální: Gary Ross NEBUDE točit další Hunger Games

Je to oficiální: Gary Ross NEBUDE točit další Hunger Games
Po nekonečných tahanicích, změnách názorů a zákulisních jednáních režisér a scenárista Gary Ross (Seabiscuit / 2003) oficiálně odstupuje od natáčení druhého dílu trilogie Hunger Games (2012) s podnázvem Catching Fire. Vzdává se tak svého kariérně nejvýznamnějšího projektu.
"Jako scenárista a režisér zkrátka nemám za daného produkčního rozvrhu prostor napsat a natočit snímek tak, jak bych si ho představoval." řekl Ross ve svém prohlášení.
je-to-oficialni-gary-ross-nebude-tocit-dalsi-hunger-games-1
Navzdory zprávám o rozepři ohledně finanční odměny za Catching Fire prý není mezi Rossem a studiem Lionsgate žádná zlá krev.

"Natáčení Hunger Games bylo nejhezčí zkušeností mého profesního života. Lionsgate mi poskytli podporu, se kterou se v případě bestsellerové knižní adaptace setká jen málo tvůrců. Takže navzdory mediálním zprávám bylo jednání s nimi vždy potěšením a podpořili mě i v mém náročném rozhodnutí s Hunger Games nepokračovat." dodal Ross.
je-to-oficialni-gary-ross-nebude-tocit-dalsi-hunger-games-4
I studio Lionsgate bylo ve své následné reakci velmi uctivé: "Je nám velmi líto, že se Gary Ross rozhodl nepokračovat v natáčení trilogie Hunger Games. Těsili jsme se na další spolupráci. Na prvním filmu odvedl fantastickou práci, za kterou jsme velmi vděční."

Honba za novým režisérem je již v plném proudu, neboť natáčení druhého dílu bylo naplánováno na letošní srpen.