Mumie se dočká restartu od scenáristy Promethea a režiséra nového Total Recall

Mumie se dočká restartu od scenáristy Promethea a režiséra nového Total Recall
Mumie | 1999 Universal Pictures
Trojka je regulérní videobéčko, které se nějakým omylem dostalo do kin a ještě ke všemu navazovalo na solidní (famózní jednička, obstojná dvojka) sérii. Zatímco v rámci hodnocení Hrob dračího císaře pohořel, komerčně si snímek nevedl úplně nejhůře. Vydělal 401 milionů dolarů celosvětově, což bylo jen o něco málo, než kolik zvládly předchozí díly. Háček byl v tom, že trojka stála milionů 145 a plusové peníze naháněla až ve světě (doma to tak tak dotáhla na jednu stovku). Namísto čtyřky proto došlo na ticho, které až před půl rokem přerušilo studio Universal Pictures informací, že se dočkáme Mumie úplně nové. Najalo si scénáristu Jona Spaihtse (solidní Prometheus / 2012, slaboučká Černá hodina / 2011), aby legendě dodal nový lesk. Nejnovější verze by měla vycházet ze stylu původní Mumie z roku 1932, což znamená, že by mohla významnou roli sehrát hororová atmosféra.
mumie-se-docka-restartu-od-scenaristy-promethea
Plakát na verzi z roku 1932
Režie se podle posledních zpráv ujme Len Wiseman, což je trochu překvapivá volba, neboť jeho nedávný remake Total Recall (2012) v kinech propadl. Je ale nutno na jeho obhajobu dodat, že Wiseman si s režií poradil celkem obstojně. Co filmu podrazilo nohy, to byl především scénář.
Upřímně tvůrcům tenhle restart nezávidím. Mumie (1999) Stephena Sommerse je dodnes zřejmě nejpovedenější klon Indiana Jonese a to je meta, kterou tak lehce překonat nepůjde. Leda by to studio myslelo s hororovou složkou vážně a nechalo tvůrce naplno využít temné atmosféry. Moc šancí tomu ale po průšvihovém Vlkodlakovi (2010) nedávám.
Víte že?...
... Mumie je jediným klasickým monstrem společnosti Universal, které nemá literární předobraz? Kdo by to byl do fešáka v toaleťáku řekl...