Recenze: Prci, prci, prcičky: Školní sraz získává sérii bonusové body

Recenze: Prci, prci, prcičky: Školní sraz získává sérii bonusové body
| 2011 - Universal Pictures
Jason Biggs
| 2011 - Universal Pictures
První Prci, prci, prcičky (1999), jsem považoval za téměř mistrovské a u nás tehdy nedoceněné dílo (v Cinemě dostaly 40%, tuším od Michala Šobra). Další dva díly jsem viděl, ale téměř nic si z nich nepamatuji, bylo to pro mě jen recyklování prvního dílu. Pseudo-pokračování s jinými herci, která šla přímo na DVD, jsem neviděl a vidět nehodlám.
Čtyřka je do značné míry také recyklování, ale s přidanou hodnotou té skutečnosti, že hrdinové už jsou poněkud "jinde" a měli by se přece jen chovat o něco dospěleji. Samozřejmě s výjimkou Stiflera, který je pořád stejná píča a nedochází mu vůbec, jak divné to v jeho věku je. Právě Stifler je zdaleka nejvtipnější postavou filmu, a také bych řekl, že nejzajímavější, protože jeho psychický problém je celkem jasně definovaný a lidsky uvěřitelný.

Trailer:

U některých jiných postav bohužel jejich typické pachtění působí v jejich věku velmi přitaženě za vlasy, až nepříjemně (což jistě nebyl záměr). Hrdinům filmu je přes třicet a některým hercům, kteří je hrají, je skoro čtyřicet. Vidět některé z nich chovat se jako teenageři v teenagerské komedii je prostě DIVNÉ. Když Jim pobíhá zmateně po dvorku a v náručí drží bezvědomou opilou osmnáctiletou sousedku, která by ho ráda opíchala, přišlo mi to až trochu creepy. Ne že bych zrovna já měl něco proti píchání osmnáctek, ale nikoliv takto!
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
Film ale získává jisté bonusové body za to, že se snaží brnkat na strunu nostalgie, a přivede na plátno snad opravdu VŠECHNY, kteří se objevili v předchozích dílech (i Nadiu z Československa, byť jen na pár sekund). Na novinářské projekci se dokonce dvakrát tleskalo: Když se Stifler konečně pomstí za to, že mu byla kamarádem osouložena máma, a na konci, když si hoši připijí na "další setkání za rok". To bych si ale fakt nepřál. To už by ani nebylo mlácení prázdné slámy, ale něco horšího.
Hodnocení: 60%
P.S: Uvidíme detailní záběr Jimova penisu a mnohokrát je jasně implikováno, že někdo s někým souloží. Ale zásun nikdy neuvidíme. Ten americký systém přístupnosti je bizarní...