Jsou Hunger Games alegorií na protestní hnutí Occupy Wall Street?

Jsou Hunger Games alegorií na protestní hnutí Occupy Wall Street?
Herec Penn Badgley (Gossip Girl / 2007) věří, že jsou Hunger Games (2012) kromě napínavého postapokalyptického příběhu i sociálním komentářem protestního hnutí OWS (Occupy Wall Street), jehož je Badgley vášnivým zastáncem.
"Doslovný obsah je jen zlomkem celkové výpovědní hodnoty příběhu," míní Badgley, "Člověk by musel být slepý, aby to neviděl. Samotného mě překvapilo, co vše jsem v tom filmu našel."

(POZOR, následující část textu může vyzradit klíčové momenty filmu)
"Myslel jsem si, že to bude jen o Hrách," řekl knižní předlohou nedotčený Badgley, před kterým se příběh filmu rozkrýval postupně,"Ale v půlce filmu jsem si začal říkat: jestli tohle neskončí revolucí, tak je to totálně nezopodvědné vůči vystavěnému příběhu. Pokud z Katniss nebude revolucionářka, tak nevím, co jiného. A pak jsem si uvědomil, že přesně to se děje, a řekl jsem si ´Sakra, to je skvělý´."
Právě v revoluci vůči sociálně nespravedlivému systému vidí Badgley paralelu k Occupy Wall Street, jedním z jejíchž mnoha (bohužel zmatených) cílů je snížení stratifikace společnosti a sociální vyrovnanost.
jsou-hunger-games-alegorii-na-protestni-hnuti-occupy-wall-street