Násilí a nahota ve Lvím Královi? Podle diváků nejen to!

Násilí a nahota ve Lvím Královi? Podle diváků nejen to!
Lví král | 2002 WALT DISNEY Pictures
Filmová databáze IMDB disponuje kromě rozsáhlého množství nejrůznějších dat, vážících se ke kinematografii, i tzv. "rodičovskou příručkou", v níž se mohou rodiče dočíst, jak vhodný či nevhodný je ten který film pro děti. Háček je ovšem v tom, že stejně jako v případě Wikipedie mohou obsah upravovat sami uživatelé. A něco takového samozřejmě nemůže ujít vtipálkům.
Příběh Lvího krále bude pokračovat v seriálu Lví hlídka
Seriály28. 6. 2014
Příběh Lvího krále bude pokračovat v seriálu Lví hlídka
Rodiče se proto mohou o animované klasice Lví král (1994) dočíst například to, že obsahuje brutální scénu, ve které lev rozpárá turistu na safari. Uživatelé IMDB samozřejmě nelenili, a poznámku doplnili "souhlasnými" komentáři jako například "Tolik krve jsem od disneyovského filmu opravdu nečekal. Musel jsem zavřít oči, bylo to brutální." Na IMDB se postupně snaží podobné vtipné postřehy mazat, ale přirozeně nemohou být 100% úspěšní.
V záložce Alkohol/Drogy/Kouření je k nalezení jiná poznámka: "Simba, Timon a Pumba často kouří z něčeho, co vypadá podezřele jako dýmka na crack, přestože jí tak explicitně nikdo ve filmu neoznačí."

Film má překvapivě vyplněnou i záložku Sex a nahota. s poznámkou: "Nala dělá "šu*ací oči" na Simbu, čímž naznačuje, že se s ním hodlá pářit."
nasili-a-nahota-ve-lvim-kralovi-podle-divaku-nejen-to
nasili-a-nahota-ve-lvim-kralovi-podle-divaku-nejen-to-1