Ve Warner Bros. mají jasno: Čeká nás další fantastická Cesta

Ve Warner Bros. mají jasno: Čeká nás další fantastická Cesta
Cesta na tajuplný ostrov 2
Dvojka na sebe dala čekat čtyři roky. Vrátil se mladíček Josh Hutcherson, střízlivého sympaťáka Brendana Frasera vystřídal Dwayne Johnson a český distributor zaperlil, když film pojmenoval Cesta na tajuplný ostrov 2 (přestože film s názvem Cesta na tajuplný ostrov neexistuje). Ale k věci. Jednička při rozpočtu 60 milionů vydělala 241 a dvojka při rozpočtu 79 milionů dokonce 271 (a to tažení kiny zdaleka nekončí). Taková čísla se Warnerům přirozeně moc líbí a proto se začíná pracovat na třetím dílu. Povolán je zpět režisér dvojky Brad Peyton a stejně tak její scénáristé Brian a Mark Gunnovi.

Zatím se neví, o čem trojka bude, ani kteří herci se vrátí (minimálně Hutcherson je ale velmi praděpodobný a hodně velké šance má prý i Johnson). Film by měl do kin doputovat někdy v roce 2014.
Víte že?...
... má série v rámci české distribuce skutečný pech? O problémovém názvu jsme se již zmínili. Pro sérii je též charakteristické 3D (ve filmech hraje významnou roli). Z nepochopitelného důvodů byl však první díl v ČR kinech uveden pouze 2D.