Percy Jackson: Sea of Monsters rozšiřuje obsazení

Percy Jackson: Sea of Monsters rozšiřuje obsazení
Logan Lerman | Twentieth Century Fox
Logan Lerman
| Twentieth Century Fox
Nebyla to žádná žánrová revoluce. Dokonce nelze mluvit ani o perfektním filmovém zážitku. Pomineme-li ale tripovou jízdu ve Vegas a "jablíčkový" product placement, byl Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) docela svěží žánrovou jednohubkou. Nic světoborného, ale příjemná oddechovka s dobrým tempem a příjemným obsazením. Studio chvíli váhalo, zda dát sequelu zelenou (tržby jedničky byly přesně na hraně toho, co lze považovat za dobrou motivaci) a nakonec došlo ke kladnému rozhodnutí. Dvojka navrátí na scénu Logana Lermana aka Percyho i jeho týmové spoluhráče Alexandru Daddario a Brandona T. Jacksona.
Nově se filmu upsaly herečky Mary Birdsong (Děti moje / 2011), Yvette Nicole Brown (Chceš mě, chci tě / 2009) a Missi Pyle (The Artist / 2011), které si zahrají tři sudičky. Ve dvojce bude Percy, syn Poseidona, pokračovat ve své epické cestě za naplněním velkolepého osudu. Režie Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters (2013) připadla Thoru Freudenthalovi (Deník slabocha / 2010) a česká premiéra je plánována na 4. dubna 2013.
Víte že?...
... jedním z důvodů, proč Pierce Brosnan přijal v jedničce roli Chirona, byl fakt, že jeho děti zbožňují knihy o Percym Jacksonovi?