Horor z "nalezené" videokazety kosí diváky v Sundance

Horor z "nalezené" videokazety kosí diváky v Sundance
Film V/H/S vypráví příběh party výtržníků, kteří se nechají najmout, aby ukradli pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Jak jsme už zvyklí, rozhodnou se lupiči podívat ukradenému koni na zuby. A dostanou pořádný kousanec.
horor-z-nalezene-videokazety-kosi-divaky-v-sundance
Na kazetách jsou zachycené nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem velmi syrovým a zneklidňujícím způsobem. Právě rozechvělá kamera byla údajně důvodem kolapsu prvního diváka. Nepomohl prý ani záběr na otevřenou zlomeninu zápěstí. O dvacet minut později vrátila jiná divačka večeři.
Zní to jako klasická marketingová strategie hororů poslední doby, tentokrát ale tiskový mluvčí festivalu v Sundance, kde byl v rámci půlnočních projekcí představen, zdůraznil, že se o žádný podobný tah nejedná. Svou roli pravděpodobně sehrálo i vyčerpání diváků.

Je to už 13 let, co se právě na půlnoční projekci v Sundance objevil film Záhada Blair Witch (The Blair Witch Project / 1999) a udal tón hororové tvorbě v následujících letech. Uvidíme, zda se filmu V/H/S podaří způsobit podobnou revoluci nebo zapadne jako další "nechuťárna" bez nápadu.