Jude Law bude odškodněn ve skandálu s odposlechy

Jude Law bude odškodněn ve skandálu s odposlechy
Britský herec dává v současnosti kromě bulváru zabrat také zločincům ve filmu Sherlock Holmes 2.
Skandál, který se v červenci rozpoutal kolem bulvárních novin News of the World a nakonec vedl k jejich zavření po 168 letech existence, není ještě ani zdaleka u konce. Ve čtvrtek 19. ledna ale došlo k výraznímu posunu ve zdlouhavé kauze, když se News Corporation, majitel zmíněných novin, dohodla na odškodném s obětmi svého někdejšího periodika.
Jude Law si tak přišel na 130 tisíc liber (zhruba 4 miliony korun) poté, co se prokázalo, že byl mezi lety 2003-2006 soustavně sledován a odposloucháván. Jeho někdejší žena Sadie Frost, která se dnes také dočkala odškodnění ve výši 50 tisíc liber (1,5 milionu korun), sdělila novinářům, že neustálé úniky informací z jejich soukromí je dovedly k naprosté nedůvěře ke svým nejbližším známým a nakonec i vůči sobě navzájem. "Měnil jsem telefony, nechával jsem si prověřovat dům kvůli štěnicím, a přesto úniky pokračovaly," okomentoval svoje sledování Law.
jude-law-a-dalsi-budou-odskodneni-ve-skandalu-s-odposlechy
Britský herec dává v současnosti kromě bulváru zabrat také zločincům ve filmu Sherlock Holmes 2.
Dneškem vyrovnávání účtů s News Corporation v podstatě teprve začíná, v průběhu měsíce přijde na řadu dalších deset osob, kterým News of the World nějakým způsobem narušilo soukromí. Poškozených jsou podle některých zdrojů až stovky. Marka Lewis, zástupce některých z obětí, sdělil po procesu novinářům, že doposud nebylo vyřešeno ani procento z celkového počtu případů. "Nejsme zatím ani na začátku," sdělil novinářům po procesu.