Tržby: Kontraband Marka Wahlberga sesadil samotného Ďábla

Tržby: Kontraband Marka Wahlberga sesadil samotného Ďábla
Ďábel v těle | Paramount Network
Na rozdíl od Paranormalu Ďábel v těle opravdu příšerné recenze. Zatímco u nás se na kritiky spíše nehledí, v Americe pořád mají své důležité místo. Po masivním premiérovém nájezdu se rozjela šeptanda o extrémně špatném hororu, což nepochybně přiživily i divácké reakce na Imdb.com, kde má snímek žalostnou známku 3.7 z 10ti. Ďábel v těle (2012) se tak propadl z prvního až na šesté místo. Pořád to znamená téměř 8 milionů za víkend a celkové domácí tržby 46 milionů, což je přesně 46x více, než kolik film stál (ano, směšný milion). Je to ale nepochybně výrazně méně, než studio očekávalo.
Ďábel v těle
Ďábel v těle | Paramount Network
První místo si urval nováček Kontraband (2012) s Markem Wahlbergem v hlavní roli. 24 milionů za první víkend by normálně pro průměrně hodnocený akčňák byla pohroma. Kontraband stál ale jen o milion víc, díky čemuž jsou plusová čísla jistá. Wahlbergova star power každopádně pořád dostatečně v žánru nesvítí, přestože fyzičku i charisma na akčního božana má. Na dvojce se umístila staronová Kráska a zvíře (1991) od Disneyho v restaurovaném 3D kabátku. Úspěch Lvího krále (1994), který otevíral za 29 milionů, se sice zopakovat nepovedlo, utržených 18.5 milionů přesto neurazí (peníze za konverzi se v pohodě vrátí). Poslední novinka týdne je na čtyřce a jde o nepříliš dobře hodnocenou hudební komedii Joyful Noise (2012) s openingem 11 milionů.
Akční pecka Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011) se uvelebila na stříbrné pozici s 11 miliony. Zájem ve Státech pořád neopadá a co víc, na celosvětových tržbách má již čtvrtá Mise půl miliardy! A pak, že to bez 3D u akčních filmů nejde. Ani druhý Sherlock (tentokrát na pětce) si nevede nejhůře. První víkendy se, pravda, nesly v opatrných číslech, 392 milionů už i tak na celosvětových tržbách nastřádal. Za jedničkou pořád o nějakou tu stovečku zaostává, šance na překonání pořád ale žije (tažení kiny zdaleka nekončí).
Jude Law, Robert Downey jr.
Sherlock Holmes: Hra stínů | Warner Bros.
Na sedmém místě sedí Muži, který nenávidí ženy (2011) a pravděpodobně i masovou návštěvnost. Pro podobný typ temné detektivky lze nicméně brát dosavadních 137 milionů celosvětově za ještě slušný výsledek. Na osmičce Alvin a Chipmunkové 3 (2011), kteří z capartů všech zemí dokázali vytáhnout 271 milionů. Ach jo, ona ta čtyřka asi bude. Na devítce nezajímavý Válečný kůň (2011) a na desítce obstojně hodnocená rodinná dramedy Koupili jsme zoo (2011).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.