Daniel Craig protřepává politiky, míchat se nechystá

Daniel Craig protřepává politiky, míchat se nechystá
Na to, jak nenápadnou a tichou celebritou vždycky byl (Casino Royale / 2006, Kovbojové a vetřelci / 2011), se Daniel Craig vyjadřuje (ovšem zatím vždy trefně) k lecčemu. Ve svém posledním rozhovoru pro magazín Men´s Journal se opřel, jak jinak, do politiky.
"Nevěřím jim ani slovo. Všechnu tu šarádu začal Tony Blair pozvánkou na čaj na Downing Street," střelil Bond hned zkraje do bývalého britského premiéra, "Ani se nestihnete rozkoukat, a je z toho Mephisto," narazil pak na slavnou knihu o herci, který se kvůli roli zaprodal nacistickému režimu.

"Okamžitě se tím asociujete s určitou politickou stranou a názorem. Politici jsou hajzlové, všichni. To je taky jediný způsob, jak v politice uspět. Herec se k tobě, pokud ho nenaštveš, bude chovat hezky. Politik tě bodne do zad, jen co se otočíš."

Propojení filmu a politiky má kromě Velké Británie velmi prominentní pozici také v USA, kde například velká část Hollywoodu aktivně podpořila volební kampaň současného amerického prezidenta Baracka Obamy.
Obrázek článku