Gerard Butler byl hospitalizován při natáčení surfařského filmu

Gerard Butler byl hospitalizován při natáčení surfařského filmu
Teorii Bruce Leeho o moci vody potvrzuje i poslední eskapáda, doprovázející natáčení filmu Of Men and Mavericks ve slavné lokalitě Mavericks v Severní Kalifornii, při kterém musel být hospitalizován představitel hlavní role Gerard "Leonidas" Butler (300: Bitva u Thermopyl / 2006, Ctihodný občan / 2009).
Série nenadálých a nebezpečně velkých vln Butlera zavalila při návratu ze scény, držela ho nějakou dobu pod vodou a nakonec ho narazila na útesy. Herce vylovil bezpečnostní pracovník. Přestože nebyl nijak nebezpečně zraněn, putoval Butler ještě na prohlédnutí do nedaleké nemocnice, kde byl po jednodenním pozorování propuštěn.
Před natáčením filmu měl Butler se surfováním minimální zkušenosti, ale podle instruktorů, které studio najalo, předvedl neobvyklou ochotu učit se.
Obrázek článku
"Při incidentu se nějak nepřeháněl, choval se rozumně, mohlo se to stát každému. I mě by to docela vyděsilo, a to mám za sebou léta zkušeností." řekl jeden z instruktorů.
Chladné vody a obří vlny Mavericks jsou už po léta Mt. Everestem surfařů, a vyžádaly si kromě pomlácených těl a rozlámaných surfů i několik životů, naposledy v roce 1994.