Tržby: Garry Marshall nebude mít šťastný Nový rok, jeho novinka propadla

Tržby: Garry Marshall nebude mít šťastný Nový rok, jeho novinka propadla
trzby-garry-marshall-nebude-mit-stastny-novy-rok-jeho-novinka-propadla-1
Šťastný Nový rok (2011) skoro vybízí k otázce: Kolik hvězd je třeba k potopení filmu? V poslední dekádě zřejmě nevznikl v Hollywoodu film, který by se mohl pyšnit takovým obsazením. Přesto to na hit nestačilo. Šťastný Nový rok se sice při svém premiérovém víkendu umístil na první příčce, stačilo mu k tomu ovšem pouhých 13 milionů. Byl to slabý víkend, přičemž 13 milionů je 5x méně, než kolik trhl Valentýn! On ostatně ani Valentýn nebyl žádné terno, pokud jde o ohlasy, chytré využití svátku zamilovaných ale zaplnilo sály. To Nový rok není z diváckého hlediska zdaleka tak vděčnou látkou, což očividně studio podcenilo. Výsledkem je hvězdně obsazený průšvih s téměř odstrašujícími recenzemi.
trzby-garry-marshall-nebude-mit-stastny-novy-rok-jeho-novinka-propadla
Vzhledem k tomu, jak slabé číslo vyplodil „nejúspěšnější titul víkendu“, není překvapivé, že dál vládne mizérie. Nová R-ková komedie The Sitter (2011) Jonaha Hilla si v recenzích vedla jen o kousek lépe, než Šťastný Nový rok (což pořád znamená strašné ohlasy), za opening 10 milionů proto může být studio ještě rádo. Zbytek TOP 10 se obejde bez nováčků. Na trojku ustoupil Rozbřesk (2011), který poprvé od premiéry zaznamenal výraznější propad v tržbách. Na čtyřku ustoupili vynikající Mupeti (2011), pětka patří nezaslouženému propadáku Velké vánoční jízdě (2011) a šestku okupuje Hugo (2011).
trzby-garry-marshall-nebude-mit-stastny-novy-rok-jeho-novinka-propadla-2
Na sedmé pozici dramedy The Descendants (2011), které jako jediné nezažilo finanční propad, ale nárůst - sice jen o jedno procento, ale i to se v takový víkend počítá. Na osmičce tučňáci v Happy Feet 2 (2011), na devítce průšvih Adama Sandlera Jack a Jill (2011) a desítku uzavírá Válka Bohů (2011).
Tentokrát dali diváci přednost divokým vánočním nákupům namísto poklidné návštěvy kina. A nejspíš se i trochu šetřili, neboť tento víkend vtrhne do kin Sherlock Holmes: Hra stínů (2011), Alvin a Chipmunkové 3 (2011) a Mission: Impossible (2011). Co myslíte, čemu dají diváci přednost?
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.