Tržby: Upíři se vysmáli Mupetům

Tržby: Upíři se vysmáli Mupetům
Muppeti | The Muppets Studio, LLC
Bret McKenzie, James Bobin, Jason Segel
Muppeti | The Muppets Studio, LLC
Mupeti (2011) si v recenzích vedli přímo neuvěřitelně. „Americké zlato“ si na Rottentomatoes vysloužilo 128 recenzí, přičemž jen 3 byly negativní! To znamená průměrné hodnocení 8 z 10 a 29.5 milionů za první víkend. To je samozřejmě mnohem menší číslo, než by si podobně hodnocený film zasloužil, ve Státech ale měli od středy volno, což znamená, že mají Mupeti již nastřádáno 42 milionů (a rozpočet je jen o 3 mega vyšší). V příštích týdnech se navíc Mupeti nepochybně dočkají malých propadů, takže je aktuální druhé místo nemusí vůbec pálit.
Velká vánoční jízda
Velká vánoční jízda | če
První je přirozeně Rozbřesk (2011), který si urval dalších čtyřicet milionů a celosvětové tržby jsou aktuálně 374 milionů dolarů. Téhle sérii dech rozhodně nedochází. Dech naopak velmi rychle došel sérii Happy Feet, jejíž druhý díl sice zažil jen třetinové propady, i tak jsou ale výsledné tržby daleko za jedničkou. Zklamáním je až čtvrtá startovní pozice pro Velkou vánoční jízda (2011). Skvěle hodnocený animák se nemohl opřít o známou značku, díky čemuž urval za první víkend pouhých 12.7 milionů. Špatné marketingové načasování – tenhle film měl startovat až za nějaké dva týdny.
Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz
Hugo a jeho velký objev
Na pátém místě další debut, rodinný Hugo (2011) Martina Scorseseho, který se s 11 miliony a famózními recenzemi může jevit stejným finančním zklamáním, jako Velká vánoční jízda. Hugo byl však nasazen do pouhých 1277 kin (Velká vánoční jízda jich měla 3376), takže ve výsledku určitě úspěch. Na šestce příšerně hodnocená komedie Jack a Jill (2011), na kterou nepochybně nebude Adam Sandler vzpomínat s láskou (půjde o jeho první typickou sandlerovku, jež v domácích tržbách nezářila). Sedmá Válka Bohů (2011), která už má celosvětově téměř 150 milionů dolarů. Na osmé obstojně vydělávající Kocour v botách (2011).
Devítku okupuje komediální rychlokvaška Mistrovský plán (2011), která po silném prvním víkendu už jen paběrkuje a na desítce znovu dramedy The Descendants (2011) s Georgem Clooneym, kde studio přitlačilo na větší počet sálu a hned je z toho 7 milionů za víkend. Kvalita si holt diváky najde.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.