Kráčející skála Arnold Schwarzenegger

Kráčející skála Arnold Schwarzenegger
Konec světa
Snímek Black Sands vycházející ze scénáře Skipa Woodse (X-Men Origins: Wolverine, připravovaná Smrtonosná past 5) bude příběhem samotáře (Schwarzenegger), který se na malém městě rozhodne vzdorovat výrobci zbraní a jeho malé soukromé armádě. Zní to velmi podobně, jako béčková Kráčející skála s Rockem, což se tvůrci snaží zažehnat prohlášením, že jejich film bude "něco mezi Mužem v ohni a Tulákem ze širých plání". Jak jinak…
Produkce Black Sands je naplánována na příští duben. Nástřel příliš originálně nezní a je otázkou, jestli se tvůrci zaměří na akci, či se pokusí o nějaký ten přesah. Akce je samozřejmě pro fandy Arnolda vděčnější, ale herec nemládne a nepochybně by ocenil, kdyby mohl jeho hrdina vsadit i na mozek. Potíž je, že nikdy dříve to příliš nefungovalo - stačí vzpomenout na akčňáky Konec světa a Protiúder, které se neúspěšně pokoušely i o příběh a emoce. Je ale třeba dodat, že v případě obou filmů v tom byl Arnie celkem nevině (projekty potopil hlavně scénář, potažmo režie) a jeho chlastající/hláškující hrdina v Konci světa měl dokonce jistý potenciál.
kracejici-skala-arnold-schwarzenegger-1
Konec světa
Schwarzenegger má dostatečné charisma, aby dokázal prodat i slabší roli. K opravdu dobré podívané je ale třeba víc. Doufejme proto, že Black Sands nebude čerpat jen z hercovi aury akčního božana, ale i z kvalitního scénáře či dynamické režie. Zasloužili by si to nejen Arnieho fanoušci, ale i on sám.
Víte že?...
... James Cameron chtěl Schwarzeneggera původně pro roli Kylea Reese v Terminátorovi? Poté, co si Schwarzenegger přečetl scénář, zeptal se Camerona, zdali by si nemohl zahrát roli zabijáckého robota. Cameron reagoval "Ne, ne! Reese je hvězda, hrdina. Terminátor má ve filmu jen pár vět," na což Arnold klidně reagoval slovy "prostě mi věř". Ještě, že věřil.