Beetlejuice 2 s Michaelem Keatonem?

Beetlejuice 2 s Michaelem Keatonem?
Michael Keaton
beetlejuice-2-s-michaelem-keatonem-1
Michael Keaton
Jeden by řekl, že po tak dlouhé době (Beetlejuice je z roku 1988) už nemá smysl na jedničku navazovat. Ve Warner Bros. to ale vidí jinak a angažovali proto scenáristicko / producentskou dvojici David Katzenberg a Seth Grahame-Smith, aby dala dohromady scénář k Beetlejuice 2. Nezní to jako moc dobrý nápad. Grahame-Smith s Katzenbergem mají naštěstí dostatek úcty k originálu, takže napřed získali požehnání Tima Burtona a poté se stavili za Michaelem Keatonem, aby s ním probrali návrat do klíčové role. To už zní trochu lépe.
Ano, chápete dobře. Pokud dvojka vznikne, bude Keaton opět v hlavní roli. To je v době neustálého hledání „mladých, atraktivních tváří“ téměř neuvěřitelný castingový tah. Pro Keatona by mohlo jít o znovunastartování kariéry. A pro nás diváky je tu aspoň malá naděje, že se bude dát na dvojku dívat.
Zdaleka nejlepší zprávou je ale to, že sám Burton zvažuje návrat na post režie. Režisér se nikdy netajil tím, že Beetlejuice patří k jeho nejoblíbenějším postavám vůbec, přičemž vždy obdivoval Keatonovo podání. Není se tak čemu divit, že je myšlence režie sequelu s Keatonem v hlavní roli otevřený.
Víte že?...
... studio nechtělo, aby se film jmenoval Beetlejuice? Místo toho navrhovalo název House Ghosts. Jako vtip nabídl Tim Burton jméno Scared Sheetless a byl překvapen, když lidé ze studia tento název skutečně zvažovali.