Další Tintin v režii Petera Jacksona

Další Tintin v režii Petera Jacksona
Peter Jackson a Steven Spielberg
Mohlo by se zdát, že je pokračování v případě projektu dua Steven Spielberg (režie) / Peter Jackson (dohled nad vizuálními efekty) samozřejmostí. Dvakrát tolik, když se připočtou nadšené recenze, přirovnávající Tintinova dobrodružství k prvním dílům Indiana Jonese. Háček je v tom, že Tintin platí ve Státech za neznámou figurkou a je proto otázkou, jestli budou hvězdná jména režisérů stačit ke kasovnímu úspěchu. Motion Capture animace má navíc v současné době mezi diváky notně pošramocenou pověst fláky Roberta Zemeckise a je proto v zásadě jedno, že z technického hlediska patří Tintin mezi absolutní špičku. Z trailerů se jeví podobně vizuálně nejistě jako Beowulf či Máma mezi marťany.
dalsi-tintin-v-rezii-petera-jacksona-1
Peter Jackson a Steven Spielberg
Co se stane, pokud Tintinova dobrodružství uspějí? Dočkáme se pokračování, tentokrát v režii Petera Jacksona. Scénář dvojky je již hotový a snímek by měl nést název The Adventures Of Tintin: Prisoners of the Sun. Podobně jako Tintinova dobrodružství, která v sobě kombinují děj více komiksových sešitů (Krab se zlatými klepety, Tajemství jednorožce a Poklad rudého Rackhama), bude i druhý díl kombinací více komiksů, konkrétně Chrámu slunce a Sedmi křišťálových koulí. Ve dvojce budou Tintin a kapitán Haddock vyšetřovat podivnou kletbu a cestovat do Peru, aby celé záhadě přišli na kloub.

Trailer na Tintinova dobrodružství:

Mimo hru prý není ani trojka, neboť si Spielberg dle svých slov natáčení Tintina neskutečně užil a rád by se k sérii coby režisér co nejdříve vrátil. Teď jen, aby na jedničku chodili diváci. Zpravidla jsou sice pro studia určující výdělky z USA, tentokrát se ale nejspíš bude hrát na čísla z Evropy, kde má Tintin premiéru již tento týden (ve Státech jdou Tintinova dobrodružství do kin až 21. prosince).
A co vy, podpoříte Tintina v kině, nebo jde tahle legenda mimo vás?
Víte že?...
... Steven Spielberg objevil komiksové příběhy s Tintinem již v roce 1981, když byly srovnávány s Dobyvateli ztracené archy? Zalíbily se mu a od té doby je chtěl zfilmovat. Spielberg o filmovém Tintinovi dokonce diskutoval s jeho tvůrcem Hergém po telefonu. Než se stačili sejít, Hergé bohužel zemřel.