Tvůrci Pařby v Bangkoku čelí žalobě… zase

Tvůrci Pařby v Bangkoku čelí žalobě… zase
tvurci-parby-v-bangkoku-celi-zalobe-zase-6
Napřed tu byly problémy s tetováním na tváří Eda Helmse, které si tvůrci vypůjčili od Mika Tysona. Tyson jaksi zapomněl filmařům říct, že nemá na tetování zajištěná práva a studiu hrozilo, že bude muset „malbu“ z videoverze vymazat. Nakonec se vše povedlo vyřešit mimosoudně a tudíž bychom neměli být o tetování na DVD a Blu-ray ochuzeni.
Před třemi měsíci přišla druhá žaloba. Tentokrát se ozval jeden z kaskadérů, že během natáčení Pařby v Bangkoku utrpěl poškození mozku a trvá na odškodnění. Případ se stále projednává. Aby studio těch radostí nemělo málo, přisadil si nyní i člověk jménem Michael Alan Rubin, který tvrdí, že snímek vykradl část jeho scénáře, který napsal na základě vlastního divokého výletu.
Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms
Pařba v Bangkoku | Warner Bros.
Podle žaloby, kterou minulý týden podal Rubin v Kalifornii, si v roce 2007 vzal v Japonsku ženu jménem Tamaro a posléze s ní jel na líbánky do Thajska a Indie. Zde se dvojice rozhádala kvůli financím a výlet nabral divoké obrátky. Na základě této zkušenosti napsal Rubin scénář Mickey and Kirin a ten údajně tvůrci Pařby v Bangkoku vykradli.
Vzhledem k tomu, že druhá Pařba (ač výrazně slabší, než jednička) celosvětově vydělala 581 milionů, je pochopitelné, že se na tom chce leckdo přiživit. Nevím, jak vypadá Rubinův scénář, ale když vezmeme v potaz, že druhá Pařba v podstatě do puntíku kopíruje koncept i vtipy jedničky, moc bych se divil, kdyby režisér Todd Phillips s ostatními scenáristy skutečně Rubinův scénář vykradli. To by v tom případě byla vykradenou kopií i jednička. A jestli si někdo všiml Rubinova scénáře a řekl si „hele, Bangkok by byl fajn destinace pro druhej výlet těch chlastacích magorů“, tak to mi jako základ žaloby přijde hodně málo.
To už by rovnou mohl žalovat Joaquin Phoenix Zacha Galifianakise:
tvurci-parby-v-bangkoku-celi-zalobe-zase-1
Víte že?...
... se ve dvojce původně počítali do role tatéra s Melem Gibsonem? Herci a členové štábu ale odmítli s hercem kvůli skandálu, kdy měl Gibson vyhrožovat a fyzicky napadnout svou tehdejší přítelkyni, spolupracovat. Do role byl poté obsazen Liam Neeson. Jeho scéna už byla natočena, ale režisér Phillips si ji přál nafilmovat znovu. Neeson na to bohužel neměl čas a tak byla scéna natočena ještě jednou, tentokrát s režisérem Nickem Cassavetesem.