Dredd má potíže… zase

Dredd má potíže… zase
Dredd
Původní adaptace se Sylvesterem Stallonem z roku 1995 byl učiněný průšvih. Slyovo ego naprosto převálcovalo režiséra, výsledný sestřih ani vzdáleně nepřipomínal původní scénář a film šel ve své ignoraci předlohy tak daleko, že dokonce ve třetině sundal Dreddovi helmu, přestože se tomu komiks vyvaruje (více o všech problémech natáčení Soudce Dredda se dočtete ve Slavných propadácích). Od nové verze se hodně čekalo. A nejen proto, že se její tvůrci vyhradili vůči Stalloneho fláku. Na režijní stoličku usedl šikovný řemeslník Pete Travis (Úhel pohledu) a jako Dredd byl vybrán čím dál zajímavější Karl Urban (RED).
Jak to říct kulantně – naděje jsou v tahu. Teda, ne úplně, protože je pořád menší šance, že bude Dredd lepší, než jeho předchůdce. Rozhodně ale nevznikne s menšími problémy. Snímek měl aktuálně procházet finální postprodukcí. Jenže to by nesměl Travisův odevzdaný materiál producenty znechutit a stejně tak scenáristu Alexe Garlanda. To samozřejmě vede k tomu, že Travis dostal padáka. Co bude následovat? Bude se přetáčet, aby vznikl „lepší sestřih“, což se postará samotný Garland. Ach, bože...
Karl Urban
Nechci být za sýčka, ale pokaždé, když studio film vzalo režisérovi, moc dobrý výsledek samo nepřineslo. A když se pak objevil původní sestřih, chtěli dát kritici za zásahy studiu facku. Bude to i případ Dredda? To zjistíme 21. září 2012 (pokud tedy termín, vzhledem k přetáčkám, ještě platí).
UPDATE: Travis s Garlandem vydali oficiální prohlášení, ve kterém vyvracejí Travisův odchod a Garlandův přestup na pozici režiséra. "Natáčení probíhalo v pořádku a jsme hrdí na vytvořený materiál. Jde o jedno velké nedorozumění." Co myslíte, pravda, nebo snaha o zmírnění škod?
Víte že?...
... Karl Urban potvrdil, že na rozdíl od předchozího filmu si v tomto Dredd nikdy nesundá masku, aby charakter postavy co nejvíce odpovídal předloze?