V obraz(ovc)e: Ve stínu Temného rytíře

V obraz(ovc)e: Ve stínu Temného rytíře
Americký prezident
v-obrazovce-ve-stinu-temneho-rytire-1
Americký prezident
Sobota nám tentokrát začíná moc pěkně. Od 12.45 to na Primě rozbalí šarmantní Michael Douglas, kterého v povedené romantické komedii Americký prezident okouzlí neodolatelná Annette Bening. Od 14.40 si na Nova Cinema můžete užít společnost svérázného Austina Powerse aka Špionátora. Osmá hodina večerní nabídne hotové hody. Fanoušci (ale nejen ti) komiksů si 100% nesmí nechat ujít fenomenálního Temného rytíře. Je to 100% tip víkendu, ne-li celého měsíce.
Heath Ledger
Heath Ledger | Warner Bros.
Prima od osmi tasí povedený, i když v závěru po dechu lapající Tajemný let s Jodie Foster. Prima Cool vytáhne klasiku Válka Roseových, která ani po 22 letech neztratila nic ze svého černohumorného kouzla. Zastánci české klasiky mohou na Nova Cinema volit komedii Slunce, seno, jahody (ano, to je ještě z doby, kdy Zdeněk Troška věděl, co dělá). No a Prima Love nabídne rozvernou romantickou komedii Dožeň, co se dá! se sympatickým Brendanem Fraserem.
Maratónec
Maratónec | Paramount Network
Od 21.35 startuje na Nova Cinema jen lehce nadprůměrná lupičská akce Chladnokrevně. Když lehce průměrná, proč stojí za to jí věnovat pozornost? Neboť mafiánského bosse si neskutečným způsobem vychutnal Dustin Hoffman a i když ve filmu moc prostoru nemá, rozhodně jeho výkon za sledování stojí. Ani po desáté nebude v televizi nuda. Na ČT1 klasika Maratónec s (opět) fenomenálním Dustinem Hoffmanem (hrál on někdy vůbec někdě špatně?). Od 22.15 na Primě Jackie Chan ve Městě zločinu. Překvapivě nejde o žádnou taškařici, ale dechberoucí drama, věnující se tématu imigrantů, ve kterém Jackie předvádí plnohodnotný charakterní výkon. Doporučujeme!
v-obrazovce-ve-stinu-temneho-rytire-4
Air Force One
Neděli můžete začít vskutku netradičním zážitkem. Volání o pomoc s Adamem Sandlerem není žádná hrubozrnná komedie, ale bolestivé drama o muži, který přišel 11. září 2001 o rodinu. A Sandler podává naprosto neuvěřitelný výkon! Rovnou přeskočíme na osmou večer, kde si akčnější zvolí na Primě Air Force One s Harrisonem Fordem a příznivci ujetostí Mars útočí! Tima Burtona (Nova Cinema). Od půl desáté pojede na Prima Love u nás nepříliš známý, všeobecně ale velmi dobře hodnocený komediální muzikál Dolarová manželství se Shirley MacLaine, Paulem Newmanem a Genem Kellym v hlavních rolích. Neděli můžete zakončit na ČT2 dánským dramatem Oddělené světy.
Tím končíme další várku víkendových tipů. Tentokrát stály za to!