Cronenberg má v plánu další Mouchu

Cronenberg má v plánu další Mouchu
cronenberg-ma-v-planu-dalsi-mouchu-1
Cronenberg již před nějakými dvěma lety mluvit o tom, že se chce k Mouše vrátit. Nic konkrétnějšího ale tehdy neřekl a když o projektu dlouho nebyla řeč, filmová veřejnost ho brala za mrtvý. Chyba. Cronenberg si před nedávnem na novou Mouchu vzpomněl a co víc, tentokrát byl konkrétnější: „Nová Moucha nebude přesně remake. Spíše sequel. Mám hotový scénář a je jen otázkou, jestli o něj budou u Foxů stát.“
Vzhledem k tomu, jak dobře si v kinech poslední Cronenbergovy filmy vedly, bylo by velmi překvapivé, kdyby mu Foxové ukázali záda. S největší pravděpodobností studio brzy ohlásí natáčení. Otázkou je, jestli je to dobře.
Od doby Mouchy uteklo hodně vody a Cronenbergův styl se značně proměnil. Má ještě na to, aby vyprávěl podobnou béčkovou story? A je vůbec další Mouchy třeba, když se mu verze s Goldblumem tak povedla?
Je nicméně bez debat, že je pořád lepší, když se do „skororemaků“ ženou autoři originálu, než aby jejich odkaz znásilňovali klipaři Michaela Baye.
Víte že?...
... jedním z producentů Cronenbergovy Mouchy byl i legendární režisér Mel Brooks, autor řady úspěšných bláznivých komedií? V titulcích byste ale jeho jméno v době premiéry hledali marně. Brooks se úmyslně nechal zapřít, neboť se bál, že by v souvislosti s jeho jménem nebrali diváci Mouchu vážně.