Tržby: Delfínek všechny přeskočil

Tržby: Delfínek všechny přeskočil
Můj přítel delfín
trzby-delfinek-vsechny-preskocil-1
Můj přítel delfín
Můj přítel delfín začal minulý týden sice až na třetím místě, startoval ale se slušnou dvacítkou. Druhý víkend se propadl o pouhých 25%, takže tentokrát urval 14 milionů a rovnou první pozici. To současně znamená, že tento víkend byl pro kinaře mizerný, protože nepadaly žádné pořádné cifry.
Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen
50/50
Na dvojce zůstal Pittův Moneyball s přijatelnými třetinovými propady. Dosavadní tržby činí 38 milionů, tudíž by pro něj neměl být žádný problém překonat 50 milionový rozpočet. Na trojku se odsunul z první příčky Lví král, tentokrát již s 50% propadem v tržbách. Zdá se, že mánie po klasice pomalu opadává. Až na čtvrté pozici startuje první novinka týdne, dramedy 50/50 s Josephem Gordon-Levittem a Sethem Rogenem v hlavních rolích. Snímek se dočkal přímo fantastických recenzí, ale podobně jako obdobně hodnocenéDrive nezaujal diváky. Necelých devět milionů za první víkend je pro podobný flák jasnou nedostatečnou.
trzby-delfinek-vsechny-preskocil-3
Courageous
Na pětce startuje další novinka, drama Courageous Alexe Kendricka. Že vám jméno režiséra nic neříká? Správně. Tak proč vůbec průměrně hodnocený film skončil finančně skoro stejně, jako výborně hodnocené 50/50? Kendrick v roce 2008 natočil za půl milionu dolarů hasičské drama Fireproof a z nějakého nepochopitelného důvodu se z filmu stal malý hit, který jen ve Státech vydělal 33 milionů. Courageous otevírá za 8.8 mega, takže pokud Kendrick zase držel náklady dole, je film dávno zahojený.
Rachel Weisz, Daniel Craig
Dream House
Na šestce startuje nyní již nechvalně proslulý thriller Dream House, ze kterého studio vyštípalo režiséra, ten se posléze ohradil proti výslednému střihu a to samé udělali Daniel Craig a Rachel Weisz, kteří hrají hlavní role. Vzhledem k tragických recenzím může být ještě studio rádo, že film otevřel za osm milionů dolarů. Schválně, jestli se někdy na DVD vyrojí režisérský sestřih a jestli bude skutečně horší, než ten z kin.
Jason Statham, Robert De Niro
Elitní zabijáci | 2011 - Open Road Films
Na sedmou pozici se propadl vysmívaný akčňák Bez dechu, který potvrzuje, že jakmile hrdinové Twilight série uhnou jinam, fanynky to nezajímá. Na osmičce poslední nováček týdne, komedie ? s Annou Faris a Chrisem Evansem, která si neodnesla nijak dobré recenze, čemuž odpovídá i slabý pětimilionový otvírák. Na devítku se propadla Nákaza a desítku tento týden uzavírají Elitní zabijáci.
Inu, tentokrát to nebyla žádná sláva. Snad si příště Ocelová pěst s Hughem Jackmanem a The Ides of March George Clooneyho povedou lépe. 
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.