Bude příští Bond černoch? Podle Daniela Craiga to není vůbec nereálné

Bude příští Bond černoch? Podle Daniela Craiga to není vůbec nereálné
Ghost Rider 2 | Columbia TriStar
Jedno ze jmen na užším seznamu možná leckoho překvapí. Idris Elba (Thor, Temná věž) je totiž prvním afroamerickým kandidátem na britského superagenta s povolením zabíjet. Nápad změnit etnickou příslušnost Jamese Bonda pochází z hlavy samotného Daniela Craiga. Idris Elba se v rozhovoru pro magazín Guardian nabídce nebránil, i když vyjádřil určitou skepsi:
Fanoušci právě navrhli na nového Bonda nečekanou televizní hvězdu
Filmy23. 5. 2016
Fanoušci právě navrhli na nového Bonda nečekanou televizní hvězdu
"Myslíte, že na to dojde? Já myslím, že ne, ale měl bych na to. Umím běhat, flirtovat a pít. A navíc jsem angličan. Nechtěl bych ale být "první černý Bond", jestli mi rozumíte. Sean Connery nebyl první skotský Bond a Daniel Craig nebyl první Bond s modrýma očima. Kdybych tu roli dostal, nechtěl bych, aby to hlavní na mém výkonu bylo to, že jsem černoch," nechal se slyšet Elba.
Je třeba dodat, že tady Elba nemá úplně pravdu, protože Craig byl často v médiích propírán jako první bond s modrýma očima (a blond vlasy).
Překvapivou možnou volbu potvrdila i Bondova kolegyně Naomie Harris (Moneypenny): "Skutečně se ta možnost probírá, ale tak nějak jsem si to nepřipouštěla, dokud mi Idris sám nepotvrdil, že s ním producent bondovek Barbara Broccoli probíral možnost, že by v budoucnu byl Bond černý."
Takže černý Bond. Inu, proč ne. Charismatický Elba na roli bez debat má.
Daniel Craig
Idris Elba, Matthew McConaughey