Tržby: Akce netáhne, Disneyho klasika ano

Tržby: Akce netáhne, Disneyho klasika ano
Lví král | 2002 WALT DISNEY Pictures
Lví král
Lví král | 2002 WALT DISNEY Pictures
Během svého druhého víkendu se Lví král propadl minimálně. Tentokrát utržil 22 milionů a opět stanul na první příčce. Celkově (i s původními výdělky) se Lví král dostal v tržbách nad 400 milionů. U Disneyho měli původně vidinu, že film nasadí do kin na pouhé dva týdny, aby tím upozornili na říjnový DVD/Blu-ray release. Po tomhle kolosálním úspěchu bych se ale moc divil, kdyby plán skutečně dodrželi. Více se jim vyplatí lvíčka ještě na nějakou dobu na plátně podržet. Tratit na tom nebudou.
trzby-akce-netahne-disneyho-klasika-ano-2
Dvojku obsadila s dvaceti miliony fantasticky hodnocená novinka s Bradem Pittem v hlavní roli, sportovní drama Moneyball. Snímek režiséra Bennetta Millera (Capote) předcházela pověst senzace a to se povedlo naplnit. Tržby by sice mohly být o něco vyšší, dá se nicméně čekat, že se 50 milionový rozpočet v pohodě studiu vrátí. Velmi slušně dopadl i Můj přítel delfín. Limonáda se líbí, recenze jsou velmi slušné a v rámci tržeb unikla filmu druhá pozice o pouhých pár set tisíc dolarů.
Taylor Lautner
Neskutečně špatně naopak dopadl akčňák Bez dechu. 11 milionů dolarů za první víkend (a tedy čtvrtá pozice) sice neznamenají pro studio až takovou pohromu, neboť je akčňák s Taylorem Lautnerem stál jen 35 milionů dolarů. Vtip je v tom, že film má přímo katastrofální ohlasy. Bez dechu je na Rottentomatoes nejhůře hodnocený Lautnerův film a to hrál ve všech dílech Twilight, příběhu Žraločáka a Lávovky či v Dvanáct do tuctu 2. Jeden by řekl, že už nebylo kam klesnout. Začínám se těšit na další Lautnerův film.
Jason Statham, Robert De Niro
| 2011 - Open Road Films
Na pětce poslední novinka týdne, akční Elitní zabijáci, kteří jsou sice výrazně lepší, než Bez dechu, ale trio Jason Statham / Robert De Niro / Clive Owen nemělo k dispozici zadýchané fanynky bažící po mladých vlkodlacích, tudíž jsou Elizní zabijáci až na pátem místě s bídnými 9.5 miliony. Což je průšvih hlavně proto, že „Elita“ stála dvakrát tolik, co Bez dechu.
Na šesté pozici obstojně hodnocená i slušně vydělávající Nákaza. Na sedmé nadšenecky hodnocené Drive, které i přes extrémní oblibu u kritiků diváky příliš nezajímá a rychle ustupuje z TOP 10. Na osmičce Černobílý svět, který naopak americké diváky zajímá extrémně (na kontě už má 154 milionů!). Na devítce zbytečný remake Strašáci a desítku tentokrát uzavírá příšerně hodnocená i prodělečná komedie se Sarah Jessicou Parker Nechápu, jak to dokáže.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.