Morgan Freeman se pustil do Tea Party

Morgan Freeman se pustil do Tea Party
Oskarový herec Morgan Freeman (Million dollar baby, Temný rytíř) se v pořadu Pierse Morgana vyjádřil mimo jiné i k tématu politického uskupení Tea Party, které v USA od posledních prezidentských voleb soustavně kritizuje současného prezidenta Baracka Obamu. Podle Freemana klíčí pravicové stanovisko Tea Party ze zakořeněného rasismu.
Na otázku, zda Obamovo působení v Bílém domě rasismus ve Spojených státech spíše posílilo než potlačilo, odpověděl Freeman (který si během svého působení zahrál i jihoafrického prezidenta Nelsona Mandelu) upřímně, že ano.

"Otevřená politika Tea Party zní, že udělají všechno pro to, aby Obama nebyl v příštích volbách zvolen. Co to o nich říká? Kašleme na zemi, uděláme za každou cenu všechno pro to, abychom odtamtud toho černocha dostali," durdil se Freeman. "Pouze to ilustruje temnou, skrytou stránku Ameriky. Ale měli bychom přece být lepší než naše zakořeněné předsudky..."
Ostřílený herec dále řekl, že sice chápe Obamovu zdrženlivost vůči slovním přestřelkám, ale že by mu v budoucnu prospělo být trochu agresivnější. Freeman během prezidentských voleb podpořil Obamu kandidaturu, ale odmítl jeho nabídku zúčastnit se jeho kampaně s tím, že je herec a ne politik.