Maggie Gyllenhaal: Vibrátory a Hysterie

Maggie Gyllenhaal: Vibrátory a Hysterie
Herečka Maggie Gyllenhaal (Temný rytíř, Donnie Darko) přišla na tiskovou konferenci, prezentující její nový film Hysteria na Torontském filmovém festivalu, řádně připravená. Hysteria vypráví příběh Dr. Mortimera Glanvilla, který zasvětil své bádání touze výlečit "hysterii" - stav, pod který zahrnul jakékoliv ženské problémy a úzkosti - svou vynalézavou "manuální masáží".
Glanville se postupně ponořuje do technologického dobrodružství, na jehož konci stojí první vibrátor na světě. Maggie Gyllenhaal pak představuje ženu, která se Glanvillovi snaží vysvětlit, po čem něžné pohlaví opravdu touží. Zřejmě i za to dostala herečka v rámci karmické reakce několik nečekaných darů od fanoušků...
"V době, kdy jsme dotočili film, jsem měla sbírku asi patnácti vibrátorů, které mi společně s jejich malými příběhy poslali různí lidé z Londýna. Byla to legrace. Přesto si ale myslím, že se Hysteria snaží sdělit něco velmi důležitého. Pojednává o vibrátorech a ženských orgasmech, tedy tématech, o kterých se pořád ještě moc nemluví, a pokud ano, tak s růměncem ve tváři..."