Dva a půl chlapa: Jak dopadlo střídání?

Dva a půl chlapa: Jak dopadlo střídání?
dva-a-pul-chlapa-jak-dopadlo-stridani-1
Když se Charlie Sheen navezl do židovství svého šéfa v rádiu, bylo jasné, že může dát seriálu sbohem. Tohle je zkrátka v Americe stopka (viď, Mele). Tvůrci populárního sitcomu se rozhodli v seriálu Dva a půl chlapa, i přes vyhazovat hlavní hvězdy, pokračovat a zvolili nejmenší cestu odporu: první epizoda začíná Charlieho pohřbem, po kterém se Alan (Jon Cryer) připravuje na vystěhování. Naštěstí na jeho verandě skončí zbohatlík Walden Schmidt (Ashton Kutcher), který se chce zabít kvůli rozchodu. Alan ho přemluví, aby ho nedělal, Schmidtovi padne Alan do noty a proto se rozhodne koupit Charlieho dům, na kterém nebožtík nechal tři hypotéky. Což pořád tak úplně neřeší, proč ti tři (Walden, Alan, Jake) budou do budoucna bydlet spolu, ale tvůrci si nepochybně nějaký oslí můstek najdou.
Ostatně, ani s Kutcherovým vstupem na scénu si moc práce nedali. Prostě ho tam flákli, navzdory logice či pravděpodobnosti a vualá, je v seriálu. Což je vlastně v pořádku. Je to sitcom, není třeba hrát si na nějaké oscarové dějové zvraty. Zpočátku je Kutcherova postava navíc docela zajímavá tím, že přestože dobře vypadá, nemá v zoufalství daleko k Alanovi. Je to však jen berlička, která slouží tvůrcům k tomu, aby na konci dílu mohli Waldena nahnat do postele se dvěma holkami najednou a hle, máme "nového Charlieho", který má prachy a může klátit krásné ženské po stovkách.
dva-a-pul-chlapa-jak-dopadlo-stridani-2
To je zřejmě ta nejhorší možná cesta, neboť Kutcher se ani při nejlepší vůli nemůže Sheenovi rovnat, ať už mluvíme o komediálním herectví či charismatu. Pokud je první díl něčím vtipný, postará se o to Alan. Kutcher je tam jaksi navíc a vlastně jen zvýrazňuje absenci skutečné hvězdy seriálu.
Sheen již jednou podobné střídání zažil v seriálu Všichni starostovi muži. Tehdy on nahrazoval, přičemž Michael J. Fox odcházel proto, že mu nemoc nedovolovala pokračovat v natáčení. Sheen pojal postavu po svém, získal za ni Zlatý glóbus a přesto to na zachování seriálu nestačilo. Bez Micheala to zkrátka nebylo ono. Vzhledem k tomu, o kolik nudnější je Kutcher jako Sheenova náhrada, moc bych se divil, kdyby se seriál dočkal desáté sezóny.