Pohřbívá si Kevin Costner znovu kariéru?

Pohřbívá si Kevin Costner znovu kariéru?
pohrbiva-si-kevin-costner-znovu-karieru-1
Od Tarantina to byl zajímavý castingový tah. Costner, známý převážně jako představitel kladných hrdinů, dostal v jeho filmu roli Ace Woodyho, sadistického magora, který měl trénovat černé gladiátory pro hlavního záporáka Leonarda DiCapria. Tohle už bohužel neplatí.
Jaký je důvod Costnerova odstoupení? Oblíbený nicneříkající termín „scheduling conflicts“, což v překladu znamená, že se obě strany na něčem nedohodly a díky tomu ukončily spolupráci. Zbytek týmu zůstává stejný: Jamie Foxx se v roli uprchlého otroka spřáhne s lovcem lidí v podání Christopha Waltze, aby společně vysvobodili Foxxovu ženu ze spárů zlovolného otrokáře Calvina Candieho aka DiCapria. Candie ve filmu nebude držet jen Foxxovu ženu (Kerry Washington), ale i řadu dalších otroků, kteří budou pracovat v jakémsi zvrhlém zábavním parku, ve němž se mohou běloši potěšit černými zápasníky a nedobrovolnými černými prostitutkami (na ty dohlédne Samuel L. Jackson). Snímek byl měl do amerických kin doputovat 25. prosince 2012.
Je to jednoznačná škoda, že je Costner ze hry. Jako vraždící Mr. Brooks ukázal, že mu temnější postavy nedělají problém. Bylo by proto nepochybně zajímavého, kdyby si střihl ve svém "rodném" westernu ryze zápornou roli.
No a když už je Costner ze hry, koho byste si v roli Ace představovali vy?
UPDATE: Rojí se spekulace, že roli Ace převezme Kurt Russell, který již jednou s Tarantinem spolupracoval na filmu Grindhouse: Auto zabiják. Což by, nutno podotknout, nebyla ta úplně nejhorší možná náhrada.
pohrbiva-si-kevin-costner-znovu-karieru-2
Kurt Russel v Grindhouse: Auto zabiják | Alamo Drafthouse Cinema
Víte že?...
… Costner kdysi odmítl roli v Četě Olivera Stonea? Důvodem bylo to, že snímek vykresluje negativně chování vojáků ve Vietnamu a Costner nechtěl urazit svého bratra, který ve Vietnamu skutečně sloužil.