V obraz(ovc)e: Klasiky, propadáky a WTC

V obraz(ovc)e: Klasiky, propadáky a WTC
Let číslo 93 | Universal Pictures
Spider-Man 2
| 2004 Columbia Pictures
Sobotu můžete začít s úsměvem – komedií Král džungle v 10.25 na ČT1. Svérázná variace na Tarzana sice nepatří k nejchytřejším zástupcům svého žánru, coby úsměvná pohodovka ale funguje obstojně a hlavně můžete vidět mladého Brendana Frasera v jedné z jeho prvních úspěšných rolí. Od jedné pokračuje na jedničce nesmrtelná Báječná Angelika. Od 13.45 na Primě mohou milovníci opravdu špatných filmů volit Stallonovku Stůj, nebo maminka vystřelí. Ten film je tak neskutečně špatný, až je zábavné ho sledovat. Od 15.50 bude na Nově excelovat Spider-Man 2. Rozhodně doporučujeme, jde o nejlepší díl trilogie.
Bruce Willis, Bonnie Bedelia
Bonnie Bedelia a Bruce Willis ve filmu Smrtonosná past 2 (1990) | Twentieth Century Fox
Sobotní večer se opět rovná náročnému výběru. Milovníci klasiky mohou volit od osmi na Primě nadupadnou Smrtonosnou past 2 Bruce Willise. Milovníci thrillerů ocení v ten samý čas Tlumočnici se Seanem Pennem a Nicole Kidman (Prima Cool) a fanoušci nenáročných komedií pouhý rok starou Záměnu s Jennifer Aniston (Nova). Od 23.15 stojí za pozornost totalitní Anténa, kterou uvádí ČT2. Od 23.40  bude nahánět Clint Eastwood Johna Malkoviche v thrilleru S nasazením života (ČT1). Filmovou sobotu uzavře Prima úderným zombie-remakem Úsvit mrtvých Zacka Snydera. Film jde sice až deset minut po jedné ráno, určitě se ale vyplatí počkat. Jde o jeden z nejlepších filmů žánru.
Nicolas Cage
| Paramount Network
Vzhledem k tomu, že je v neděli 11. září, tedy nechvalně proslulé datum útoků na Světové obchodní centrum (aka WTC), čekají nás ten večer hned dva filmy na toto téma. Nova Cinema od osmi večer uvede drama World Trade Center Olivera Stonea s Nicolasem Cagem v hlavní roli, které se věnuje hasičům, jež uvízli v troskách Obchodního centra. To je ta slabší volba. Mnohem lepší je věnovat pozornost Letu číslo 93 Paula Greengrasse, který uvede Prima od 22.05. Nejenže jde o jednu z nejpůsobivějších rekonstrukcí, které kdy byly natočeny, ale navíc je to naprosto fantastický a dechberoucí film. Na konci nebudete schopni slova, to vám garantujeme.
Tom Cruise
| 2004 DreamWorks Pictures
Pokud se nechcete pouštět do vážných témat, určitě nepřehlédněte Román pro ženy Filipa Renče, který od 21.25 půjde na Nově. Díl pozornosti si zaslouží i drama Ten kluk s Andrew „jsem ten, co hraje nového Spider-Mana“  Garfieldem. Posoudit talent nového pavoučího muže můžete od 21.55 na ČT2. Od půl jedenácté na Nova Cinema vymění Tom Cruise úsměv okouzlujícího hrdiny za masku vraha, jehož vozí po nočním městě taxikář Jamie Foxx v thrilleru Collateral. Skvělá žánrovka.
Velmi slušná deprese (a velmi slušná filmařina) je i český případ heparinového vraha v Hodinu nevíš od 22.45 na Barrandově. Tím TV tipy pro tento víkend končíme. Užijte si je co nejlépe můžete.