Seth Rogen pomohl kamarádovi natočit příběh o boji s rakovinou

Seth Rogen pomohl kamarádovi natočit příběh o boji s rakovinou
Těžká choroba může být prokletím, stejně jako uměleckou inspirací. Nápad sepsat částečně fiktivní příběh Adama Lernera (Joseph Gordon-Levitt) se v hlavě scenáristy Willa Reisera urodil právě proto, že on sám soubojem se zhoubným nádorem prošel.
"Myslím, že jsme tě do toho začali tlačit, ještě když jsi byl nemocný, " vzpomíná komik Seth Rogen (Zelený sršeň, Kung Fu panda) při rozhovoru pro magazín Huffington Post. Rogen a Reiser jsou nejlepšími přáteli - a byli jimi i v době, kdy byla Reiserovi, ve věku pohých 24 let, diagnostikována rakovina.

Film 50/50 byl v mnoha ohledech způsobem, jakým se Reiser s chorobou vyrovnával - jeho komická stránka proto představuje únik před děsivou skutečností.
"Často jsme o tom tématu žertovali, a snažili se v něm najít humor; neuměli jsme si prostě sednout a emocionálně si o něm popovídat - v tom věku jsme na to ještě nebyli připraveni. Seth mi obrovsky pomohl s veškerou přípravou," říká Reiser o Rogenovi, který mimo jiné stojí i za produkcí snímku 50/50, "Bez něj bych to nikdy nedokázal. A taky jsme si při natáčení mohli poprvé doopravdy popovídat o tom, jaké to tehdy bylo - jak obrovská tíha se skrývala pod závojem z úsměvů..."
Film bude ve světových kinech uveden 30. září.