David Fincher se ponoří do hloubky 20 000 mil

David Fincher se ponoří do hloubky 20 000 mil
Muži, kteří nenávidí ženy
david-fincher-se-ponori-do-hloubky-20-000-mil-2
K dnešnímu dni jich je kolem dvaceti a většina tvůrců se pokoušela slavný román nabízet ve značně zmodernizované verzi příběhu. Spoluscenárista Scott Z. Burns (Bourneovo ultimátum) se sice nechal slyšet, že jeho verze bude „velmi, velmi odpovídat duchu předlohy“, ale i nová verze by měla být knihou spíše inspirována, než jí být striktně věrná.
Nelze pochybovat o tom, že bude ve 3D a režie by se měl ujmout David Fincher (Sedm, The Social Network), jehož zatím posledním filmem v kinech je remake švédské adaptace knižního thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy.
david-fincher-se-ponori-do-hloubky-20-000-mil-3
Pokud nás paměť neklame, zatím poslední adaptaci této knihy natáčel v roce 1997 jako televizní velkofilm Rod Hardy (Prosincoví kluci, Robinson Crusoe), kde si kapitána Nema zahrál Michael Caine. Nejznámější filmovou verzí pro kina je ovšem stejnojmenný a dvěma Oscary oceněný snímek z roku 1954 režiséra Richarda Fleischera (Conan ničitel). Do role Nema byl obsazen James Mason. Kdo si asi zahraje Nema ve Fincherově verzi?
Velké plus vidíme v přizvání spisovatele Michaela Chabona, držitele Pullitzerovy ceny za i u nás vydaný román Neuvěřitelná dobrodružství Kavaliera a Claye. Tahle adaptace by měla stát za vidění!