Tržby: Černobílý svět válcuje novinky

Tržby: Černobílý svět válcuje novinky
Zoë Saldana
trzby-cernobily-svet-valcuje-novinky-2
Černobílý svět
Třetí víkend, znovu první místo. Černobílý svět začal v kinech poměrně nenápadně a jakmile zafungovala šeptanda o filmové události roku (recenze i divácké ohlasy jsou velmi dobré), dostal se snímek do popředí TOP 10 a odmítá se pustit. Tento víkend to bylo za 14 milionů dolarů a celkově je film na 96 milionech. Producenti si musí mnout ruce. 14 milionů na prvním místě má bohužel tu stinnou stránku, že kinaři prožili další slabý víkend a žádná z novinek nedokázala výrazněji zaujmout diváky. Nejlépe si v premiérách vedla „nová Nikita“ Colombiana se Zoe Saldanou v hlavní roli.
Zoe Saldana
Zoë Saldana
Čokoládová kráska se uvedla předloni Star Trekem, kde si fanoušky získala křivkami i talentem. Do akční sólovky, ve které Saldana hraje chladnokrevného vraha, vkládal Luc Besson coby producent/scenárista nemalé naděje. I přes slibné trailery zůstal výsledek klasickým tupým výtvorem béčkové Bessonovy produkce, což vedlo k nijak nadšeným recenzím a 10 milionům za první víkend. Bessona tahle rána úplně bolet nebude, protože ho film stál "jen" 40 milionů, což se na celosvětových tržbách nejspíš zaplatí.
Bailee Madison
Nebojte se tmy | HCE
Na trojce hororová novinka Nebojte se tmy s Katie Holmes, kde se na scénáři podílel Guillermo del Toro. Výsledkem je bohužel jen lehce nadprůměrná podívaná a 8.6 milionů dolarů. Žádná sláva.. Na čtvrté pozici Zrození Planety opic, které sice lehce dochází dech, ale i tak už se v celosvětových tržbách blíží třístovce. Na páté pozici poslední nováček týdne, Rková komedie Our Idiot Brother s Paulem Ruddem. Přestože si snímek vedl u kritiků docela dobře, diváci ho ignorovali. 6.5 milionů dolarů za první víkend je pro film, který má v hlavní roli oblíbeného herce a šel do více jak dvoutisícovky kin, 100% průšvih. Producenti mají jediné štěstí, že je Our Idiot Brother přišel na lidových 5 milionů.
Colin Farrell, Anton Yelchin
Noc hrůzy | DreamWorks
Na šesté místo klesli nepříliš výděleční Spy Kids 4, sedmičku okupují naopak velmi úspěšní Šmoulové (celosvětově už má film třetinu miliardy), na osmičce megapropadák Barbar Conan, který špatně začal a ještě hůře pokračuje, na devítce nedoceněná komedie Noc hrůzy s lahůdkovým Colinem Farrellem (ten film by si vzhledem k dobrým recenzím rozhodně zasloužil větší tržby) a desítku i tentokrát okupuje romantická komedie Bláznivá, zatracená láska.
Nový hit se tudíž ani tentokrát neurodil. Tak snad příště.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.