Dočkáme se Ramba 5?

Dočkáme se Ramba 5?
Rambo: Do pekla a zpět | Millennium Films
Sylvester Stallone
Rambo: Do pekla a zpět | Millennium Films
To v praxi znamená, že už je Rambo 5 zase ve hře. Kdo s tím tentokrát vyrukoval? Scenárista Sean Hood, který napsal podle Stalloneho námětu scénář pětky (takže ano, scénář skutečně existuje). O co v něm půjde? Půjde se ve stopách jedničky – malé město, pár tamních problémů a Rambo v nesprávný čas na nesprávném místě. Těšíte se? S tím opatrně. Hood je člověk, který stojí za novým Barbarem Conanem, který aspiruje (z hlediska scénáře) na nejvysmívanější blockbuster sezóny.
Rambo: První krev
Rambo | Carolco Pictures Inc.
Proč vlastně takové cavyky ohledně toho, jestli pětka vznikne? Těch důvodů je hned několik. Za prvé čtyřka (i přes výborné kritiky) zase tolik nevydělala. Celosvětových 113 milionů dolarů nebyla pro projekt za 50 milionů žádná extrémní výhra. Jen pro srovnání – poslední Rocky stál 24 a vydělal 155, což jsou výrazně lepší čísla. Extrémní krvavost, jakou Stallone u Ramba čtyřky nastavil, se zkrátka tak úplně finančně nezavděčila. I proto je nejspíš v plánu komornější pětka (pokud vůbec bude).
Randy Couture, Jason Statham, Sylvester Stallone
Expendables: Postradatelní | Lionsgate
Za druhé Stallone nemládne. Největší období slávy měl herec počátkem devadesátek, což už je kulatých dvacet let. Stallone se sice drží ve formě, kosti už ale dosluhují, což potvrdilo pár zlomenin z natáčení prvních Expendables. Kvůli tomu Stallone předal režii Expendables 2 Simonu Westovi (Con Air), aby ho projekt nestál poslední zdravé síly (akční blbnutí před kamerou bohatě stačí). A možná i proto se Stallone trochu zdráhá jít do Ramba pětky. Expendables nestojí jen na něm, ale v Rambovi musí celý film táhnout sám. Dost možná už se na to zkrátka fyzicky necítí.

Rambo 5 každopádně není mrtvý projekt, i když to tak jednu dobu vypadalo. Co vy na to, chcete další díl? Nebo by měl Stallone tuhle ikonu už nechat spát?
Víte že?...
... měl Rambo na konci prvního dílu zemřít? Tento konec by odpovídal knižní předloze, filmařům se ale zdál příliš drsný (byl nicméně natočen, naleznete ho v naší videogalerii filmu). Kvůli tomu opustil projekt Kirk Douglas, který svou účast podmínil užitím knižního konce (měl hrát plukovníka Trautmana).