Sam Worthington o dalším Souboji titánů a pokračování Avatara

Sam Worthington o dalším Souboji titánů a pokračování Avatara
James Cameron | Twentieth Century Fox
James Cameron, Sigourney Weaver
James Cameron | Twentieth Century Fox
Jedním z nich je Avatar, který zdolal na celosvětových tržbách neskutečných 2.7 miliardy dolarů. To je sice úspěch hlavně Jima „krále světa“ Camerona, přesto nelze ignorovat Worthingtonovu účast, který má solidní charisma. Částečně díky tomu fungoval i remake Souboje titánů, který sice více lidí naštval, než potěšil, půl miliardové tržby ale filmu už nikdo neupře. Není se proto čemu divit, že si herec může dovolit světla ramp, přestože další pecky ve filmografii nemá – takové dva zářezy prostě stačí k tomu, aby si herec mohl užívat svou profesi.
Již brzy si pokusí Worthington vylepšit filmografii Dluhem Johna Maddena (Zamilovaný Shakespeare). V rámci tiskovek k filmu se přirozeně většina novinářů zajímala hlavně o nastíněné sequely a Worthington poskytl pár odpovědí.

Bible jménem Avatar

Avatar
Avatar | Twentieth Century Fox
Avatar je pro mnohé diváky modlou. Přestože v něm Cameron de facto jen převyprávěl příběh Pocahontas a okořenil ho o svět kombinující prvky Pána prstenů a Jurského parku, snímek vyvolal ohromné nadšení. A nejen coby vymazlená vizuální pecka. Lidé chtějí vědět víc o samotné Pandoře a jejích obyvatelích. Jak bývá u Camerona zvykem, hodlá divákům odpovědi dopřát ve velkém.
Jim se mnou mluvil o pokračováních na mých narozeninách. Aktuálně píše bibli Avataru, která obsáhne nejen věci známé z jedničky, ale kompletní svět. Myslím, že je to Jimům způsob, jak se tvůrčím způsobem ponořit zpátky do postav na Pandoře a jejich světa. Řekl mi, kam chce situovat Avatara 2 a 3 a je to monumentální. Prostě bomba! Ale nic menšího se od něj asi ani čekat nedá,,“ řekl k pokračování Avatraru Worthington.
Carrie Henn, Lance Henriksen, Sigourney Weaver, Paul Reiser
Vetřelci | 1986 20th Century Fox
Kdo trochu zná Cameronovu tvorbu, ten ví, že Worthington nepřehání. Když sliboval největší filmovou katastrofu všech dob, naservíroval jí (Titanic). Když si všichni mysleli, že žánrově svižného Terminátora nelze překonat, Cameron udělal to nejméně pravděpodobné – ze záporáka hrdinu. A když se všichni báli, co provede s pokračováním kultovního Vetřelce, vzal to Jim z rozumné strany. Místo snahy o vyrovnání se temnému stylu jedničky natočil výbušné akční pokračování.

Pokračování titánů v problematických rukách

Aaron Eckhart
| Columbia TriStar
I v případě sequelu Souboje titánů hýřil Worthington v odpovědích nadšením. Ale to se dá tak nějak čekat. Když jste v hlavní roli série, jejíž první díl vydělal velké peníze, musíte mít v žilách trochu propagační optimismus. A to dokonce i ve chvíli, kdy se na režijní stoličku dvojky posadil Jonathan Liebesman, který nám letos slušně pošramotil chuťové buňky tupou válečnou propagandou jménem Světová invaze.
Titáni vydělali hodně peněz. Hodně lidí šlo a podívalo se na to. Chceme dvojku udělat pořádně. Zrovna jsme dotočili a já ten film miluju! Hrozně jsem si to užil. Druzí Titáni jsou dost odlišní. Byl to pro mě naprosto jiný zážitek. Od prvních Titánů jsem se hodně naučil a taky z jiných filmů. Nemůžu se dočkat, až ten film přijde do kin,“ hýřil Worthington nadšením.
Ocenit si zaslouží to, že se herec v případě zhodnocení úspěchu prvních Titánů zaměřil čistě na to, že film vydělal. Nikoli na to, že by se snad někomu líbil. Což dává určitou naději, že by dvojka vážně mohla být o něco lepší.
Hněv Titánů a obě pokračování Avatara se každopádně určitě stanou hity. Při troše štěstí u toho tentokrát nebudou jen kvalitní triky, ale i pořádný děj.